088 - 200 8800 Open/sluit menu

Nog geen account?

Maak kennis met Gijs Hiltermann

Trainer

Wat is de belangrijkste reden dat je bij YEARTH Academy werkt?

Het overdragen van kennis, zeker als dat gaat over een voor velen als lastig ervaren vak als financieel management, is een uitdaging die, als het lukt, zeer bevredigend kan zijn.

Wat boeit en drijft jou?

De hebberigheid van de mens, met name als het om geld gaat. Mijn lijfspreuk is: “Mensen en geld, een duivelse combinatie”.

Wat weten veel mensen niet van jou?

Ik ben auteur van inmiddels 17 boeken en een groot aantal artikelen, de meeste over financieel management. Maar ook over bedrijfskunde en over operations research.

A guilty pleasure please?

De wereld zien. Ik heb veel landen op alle continenten bezocht, en veel gevlogen. Wel leuk, maar niet goed voor het milieu.

Wat maakt jou gelukkig?

Zaterdagochtend, wat hobbyen, tot rust komen, genieten van mijn Amsterdamse tuin.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Een advies van mezelf aan mezelf: stap af van het idee om generaal te willen worden, verlaat de luchtmacht en word docent. Ik heb mijn eigen advies, inmiddels 28 jaar geleden, opgevolgd en daar heb ik nog geen moment spijt van.

Wie of wat inspireert jou?

De droge humor van Herman Finkers en van Brigitte Kaandorp. Daar kan ik naar blijven luisteren en kijken. Dat relativeert het hele bestaan!

Welke quote is waardevol voor jou?

Vrij naar Johan Cruijff, waarbij ik voetballen heb vervangen door accounting: “Accounting is simpel, maar simpele accounting is het moeilijkste wat er is”. Onmiddellijk gevolgd door de quote: “Keep it simple”.