088 - 200 8800 Open/sluit menu

Nog geen account?

Maak kennis met Melanie Welsch

Trainer

Wat is de belangrijkste reden dat je bij YEARTH Academy werkt?

Er is binnen YEARTH Academy een hele heldere visie in hoe wij ons op de markt profileren. Door volledig in te zetten op specialisten staan zij binnen de vakgebieden echt aan de top. Als trainer geeft deze omgeving je ook de ruimte om te blijven groeien en excelleren in je vak. Het werken met professionals in een omgeving waarbij de kwaliteit zo centraal staat was voor mij de belangrijkste reden om bij YEARTH Academy te gaan werken.

Wat boeit en drijft jou?

Het activeren en motiveren van mensen. De dynamiek die je voelt als je samen tot nieuwe inzichten komt en er hierdoor weer zoveel mooie mogelijkheden ontstaan is en blijft magisch.

Wat weten veel mensen niet van jou?

Dat ik Nederlands kampioen veld en straatvoetbal ben geworden en daarna een aantal jaar voor het Amsterdamse selectieteam heb gevoetbald.

A guilty pleasure please?

Franse frietjes van de Mac met een extra bakje frietsaus 🙂.

Wat maakt jou gelukkig?

Traditiegetrouw gaan wij met de hele familie ieder jaar twee weken tijdens de kerst naar onze familie in Oostenrijk. Als wij dan allemaal samen een mooie dag op de piste hebben gehad en s’avonds samen aan de grote tafel eten en plezier hebben; dan ben ik op deze momenten altijd erg gelukkig.

Waar ben jij het meest trots op?

Ik heb ruim twee jaar in Johannesburg, Zuid-Afrika gewoond en in deze periode met een kleine groep in het township Tembisa hard gewerkt om daar een bibliotheek en een huiswerkklas op te richten. Naast mijn studie geschiedenis heb ik ook mijn lesbevoegdheid behaald waardoor ik goed met de docenten in Tembisa kon werken aan verbetering van de lesprogramma’s en het uitbreiden en archiveren van de bibliotheek collectie. Na twee jaar flink doorpakken was er op alle vlakken zoveel verbeterd; daar ben ik erg trots op.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Hoe je over jezelf denkt is veel belangrijker dan hoe anderen over je denken.

Wie of wat inspireert jou?

Als mensen de eigen talenten volledig benutten en hierdoor ook echt in hun kracht staan dan inspireert mij dat enorm. Dat kan een documentaire zijn zoals Particle Fever waarin een grote groep wetenschappers uit verschillende landen met verschillende culturele achtergronden samen een waanzinnige prestatie leveren door de grootste deeltjesversneller te bouwen.
Maar ook iemand als Eberhard van der Laan die door zijn kracht groepen mensen die lijnrecht tegenover elkaar staan weet te verbinden waardoor er weer ruimte is positief verder te gaan.

Welke quote is waardevol voor jou?

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je werkelijk overal”.