088 - 200 8800 Open/sluit menu

Nog geen account?

STAP-Budget

Ben je werkende of werkzoekende? Dan kun je het STAP-Budget van maximaal € 1.000,- aanvragen. Met deze subsidie wil de overheid mensen helpen om zich (verder) te ontwikkelen tijdens hun loopbaan om zo een sterkere positie in te nemen op de arbeidsmarkt. Door gebruik te maken van het STAP-Budget (staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie) kun je een training of opleiding volgen om zo een wezenlijke stap te maken in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Wegens de grote belangstelling was het STAP-Budget voor de eerste én tweede aanvraagtermijn binnen drie dagen helemaal op! De derde aanvraagtermijn start op 1 juli 2022. Wees er dus op tijd bij!

Goed om te weten; alle trainingen van YEARTH Academy komen in aanmerking voor het STAP-Budget.

YEARTH Academy - trainingsoverzicht - high impact trainingen

Trainingsoverzicht

Ben jij klaar voor de volgende stap in je ontwikkeling? YEARTH Academy biedt een ruim aanbod aan High Impact Trainingsprogramma's.
Totaaloverzicht

Hoeveel subsidie krijg ik?

Voorbeeld doorlooptijd

Op 23 juni 2022 schrijf je je in voor een YEARTH training via de YEARTH website met een startdatum ná 29 juli 2022 en vóór 30 november 2022 (je training dient namelijk minimaal 4 weken en niet later dan 3 maanden ná je aanvraag te starten). Je ontvangt van ons binnen één werkdag het STAP-Aanmeldbewijs. Op 1 juli 2022 dien je (vanaf 10.00 uur) je subsidieaanvraag in via het STAP-Portaal van het UWV. Je uploadt bij deze aanvraag het ontvangen STAP-Aanmeldbewijs. Uiterlijk 29 juli 2022 krijg je van het UWV een toekenning of afwijzing. Stuur deze reactie door naar verkoop@yearth.nl. Bij toekenning is je deelname definitief en ontvang je verdere praktische informatie. Bij afwijzing wordt je deelname, indien door jou gewenst, kosteloos geannuleerd.

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is maximaal € 1.000,- inclusief BTW. De arrangementskosten worden niet vergoed binnen de subsidie. De koffie/thee en lunch moeten wij daarom apart specificeren voor € 17,50 per dag.  Wil je weten hoe dit voor jou uitpakt? Hieronder hebben we enkele rekenvoorbeelden uitgewerkt.

Rekenvoorbeeld 1. BTW vrije factuur voor particulieren 

Je schrijft je in voor een tweedaagse training t.w.v. € 1.074,60 (€ 995,- plus 8% toeslag voor een BTW-vrije factuur). De subsidiabele kosten van deze training zijn € 1.074,60 – € 35,00 (cateringkosten) = € 1.039,60. De maximale subsidie betreft € 1.000,00. Je betaalt dus € 39,60 bij + de € 35,00 cateringkosten.

Rekenvoorbeeld 2. BTW factuur voor werkgevers

Je schrijft je in voor een tweedaagse training t.w.v. € 1.203,95 (€ 995,00 plus 21% btw). De subsidiabele kosten van deze training zijn € 1.203,95 – € 35,00 (cateringkosten) = € 1.168,95. De maximale subsidie betreft € 1.000,00. Je betaalt € 168,95 + 35,00 cateringkosten. De € 203,95 is mogelijk te verrekenen als BTW voor jouw werkgever.

Ben je benieuwd welke training bij je past? Plan een adviesgesprek in met een Learning Consultant!

 

 

YEARTH Academy - Over YEARTH - Outstanding Performer - High Impact Trainingen

Direct aanmelden

Wil je het STAP-Budget aanvragen? Dan dien je je eerst aan te melden voor een training! Weet jij al welk leertraject je wil volgen? Schrijf je dan snel in!
Direct aanmelden

Inschrijven; hoe werkt dat?

Het aanvragen van het STAP-Budget kan weer vanaf 1 juli 2022 via het STAP-Portaal van het UWV. Hoe het aanvraagproces werkt, wordt hieronder uitgelegd.

  1. Heb je het trainingsaanbod van YEARTH Academy bekeken en heb je de training gevonden die aansluit op jouw leerdoelen? Schrijf je dan in via de blauwe inschrijfbutton ‘Inschrijven met STAP’ bij de training op de YEARTH website. Hiermee ben je verzekerd van deelname.
    Let op: voor het aanvragen van het STAP-Budget dien je je voorafgaand aan te melden voor een training. Een optie plaatsen is helaas niet voldoende!
  2. Binnen één werkdag ontvang je van ons een STAP-Aanmeldbewijs welke je nodig hebt bij het aanvragen van de subsidie.
  3. Om te voorkomen dat de subsidie op is, dien je zo snel mogelijk je aanvraag in via het STAP-Portaal van het UWV. Het STAP-Aanmeldbewijs voeg je toe. Let er goed op dat je training niet eerder start dan 4 weken na het moment van aanvragen en niet later start dan 3 maanden na het aanvraagtijdvak. Voorbeeld: op 1 juli 2022 kan een aanvraag worden gedaan voor de periode van 29 juli 2022 t/m 30 november 2022.
  4. Wordt de aanvraag door het UWV goedgekeurd? Dan wordt de inschrijving voor je training voltooid. Je kunt dan de door jou gekozen training volgen.

Wordt de subsidie niet toegekend?

Houd er rekening mee dat YEARTH Academy geen invloed heeft op het wel of niet toekennen van het STAP-Budget. Wordt je subsidie niet toegekend en wil je daardoor de training niet volgen, dan annuleren we je inschrijving kosteloos.