088 - 200 8800 Open/sluit menu

8 manieren om effectief te beïnvloeden

Invloedrijke mensen hebben een grote impact op hun omgeving. Ze ontwikkelen zich continu om hun volledige potentieel te benutten. Hoe ze dit doen? Hun focus om groei te realiseren wordt gedreven door 8 gewoontes die ook door jou te ontwikkelen zijn:

1. Een eigen mening hebben

Invloedrijke mensen baseren hun mening zorgvuldig op basis van feiten in plaats van klakkeloos de publieke opinie of trends te volgen. Ze zijn meer dan bereid van mening te veranderen wanneer argumenten ondersteunt worden door feiten, maar ze worden niet beïnvloed door wat anderen denken te weten.

2. De status quo uitdagen

Er wordt door invloedrijke mensen geen genoegen genomen met de status quo. Ze vragen voortdurend ‘Wat als?’ en ‘Waarom niet’? Ze zijn niet bang om argumenten te onderzoeken en te weerleggen. Ze doen dit met het doel om dingen beter te maken.

3. Inspirerend spreken

Wanneer invloedrijke mensen spreken, inspireren ze hun omgeving om nieuwe ideeën te verkennen en anders na te denken over hun werkwijze. Hoe? Door met passie te spreken, kennis te delen, vragen te stellen en door te luisteren.

4. Gebruik maken van netwerken

Door blijvende connecties te maken, groeit het netwerk van invloedrijke mensen continu. Ze kennen niet alleen veel mensen, ze leren ook de connecties van hun connecties kennen. En nog belangrijker, ze voegen waarde toe aan hun netwerk door adviezen te delen en verbindingen tussen mensen te maken.

5. Openstaan voor feedback

Invloedrijke mensen reageren niet emotioneel of defensief bij het horen van andere meningen, ze verwelkomen ze juist. Ze zijn bescheiden genoeg om te weten dat ze de wijsheid niet in pacht hebben, zonder hiermee hun zelfrespect te verliezen. Ze beseffen zich dat ze ook iets over het hoofd gezien kunnen hebben. Het gaat ze meer om het eindresultaat dan om het gelijk hebben.

6. Proactief zijn

In plaats van af te wachten, nemen invloedrijke mensen zelf initiatief. Deze ‘early adopters’ anticiperen op nieuwe ideeën en technologieën. Ze zijn invloedrijk omdat ze weten wat er speelt in de markt en dit ook delen.

7. Nadenken in plaats van direct reageren

Als iemand een invloedrijk persoon op een fout wijst, of als iemand anders een ernstige fout maakt, reageren invloedrijke mensen niet direct en emotioneel. Ze wachten. Ze denken. En dan leveren ze een passend antwoord. Invloedrijke mensen weten hoe belangrijk relaties zijn, en zorgen dat deze niet geschaad worden door een emotionele reactie. Ze weten ook dat emoties overslaan op anderen en dat uit emotie reageren een negatieve invloed op iedereen rondom hen heeft.

8. Geloven in eigen kracht

Invloedrijke mensen verwachten altijd het beste. Ze geloven in hun eigen kracht om dromen te bereiken en geloven dat niets buiten bereik is. Ze zijn gepassioneerd in het streven naar wezenlijke groei.

Bron: Huffingtonpost

Gerelateerde trainingen

Effectief Beïnvloeden

Tijdens gesprekken willen we graag dat onze ideeën en belangen goed naar voren komen. De manier waarop we dit doen verschilt nog wel eens. De één zoekt een meer aanvallende houding, de ander kiest voor...

Effectief Beïnvloeden

Effectief Beïnvloeden

Volgende startdatum: 4 juni
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Persoonlijk Leiderschap in 4 maanden

Wil je het beste uit jezelf naar boven halen? Een duidelijke richting geven aan je loopbaan? Heb je soms het gevoel druk te zijn met de verkeerde dingen? Ben je benieuwd wat je drijfveren zijn...

Persoonlijk Leiderschap in 4 maanden

Persoonlijk Leiderschap in 4 maanden

Volgende startdatum: 28 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Effectief Communiceren

Hoe ga je om met weerstand en tegenwerpingen in gesprekken? Welk effect heeft je verbale en non-verbale gedrag op anderen?

Effectief Communiceren

Effectief Communiceren

Volgende startdatum: 4 juni
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Emotionele Intelligentie

Het onderscheidende vermogen tussen professionals ligt niet zozeer in de cognitieve intelligentie (IQ), maar in hun emotionele intelligentie (EQ). In deze unieke en inspirerende training ga je, onder begeleiding van een ervaren gedragsspecialist, in op...

Emotionele Intelligentie

Emotionele Intelligentie

Volgende startdatum: 6 juni
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer