088 - 200 8800 Open/sluit menu

Met de juiste mindset het nieuwe jaar in?!

Het afgelopen jaar leerden we een balans te vinden tussen keihard sprinten en terugschakelen naar de eerste versnelling. We brachten onze lesson learned van het eerste coronajaar in de praktijk. We werden veerkrachtiger, ontdekten nieuwe paden en werden ‘digital savvy’. Dit jaar lijkt wederom te eindigen met de onwetendheid hoe we ons in 2022 kunnen bewegen. Wat je wél in de hand hebt, is je mindset. De YEARTH redactie geeft je graag enkele tips!

Doorbreek vastgeroeste patronen

Heb je je lijstje met goede voornemens af? Gooi maar weer in de prullenbak! Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar één op de vier mensen hun goede voornemen het hele jaar volhoudt. Wil je dit jaar écht doorzetten? Formuleer dan voorafgaand heel duidelijk je doelen en het stappenplan. Onderzoek toont aan dat we ons te veel richten op ons bewuste gedrag terwijl meer dan 90% automatisch, onbewust gaat. Wil je een jarenlang ritueel of handeling ombuigen naar een nieuwe, ietwat lastige, gewoonte dan ben je meer tijd en energie kwijt. Maar, met de juiste strategie kan iedereen zijn of haar vastgeroeste patronen op een positieve manier doorbreken!

De sleutel tot succes

Je mindset bepaalt in sterke mate je gedrag en is van grote invloed op de manier waarop je jouw doelen bereikt. Het is, naast het hebben van talenten en een hoge emotionele intelligentie, een significante voorspeller van geluk! Mensen met een growth mindset hebben minder kans op een burn-out en zijn een stuk effectiever. Ze denken in kansen en oplossingen, gaan uitdagingen aan, laten zich niet ontmoedigen door tegenvallende resultaten en leren van hun fouten. Juist op deze manier kun je optimale resultaten behalen. Wil je een groeimindset ontwikkelen? Volg dan onze training Mindset: Set Your Mind Straight en neem je succes in eigen handen.

Omgaan met beperkte vrijheid

Eerder dit jaar ging Erik van Gend, CEO YEARTH Academy, in gesprek met Arjan Erkel. Tijdens de opnames voor Lesson Learned spraken ze over het onderwerp ‘vrijheid’. Arjan vertelde uit eigen ervaring hoe je met beperking van vrijheden om kunt gaan. In 2002 werd hij, toen nog Country Manager van Artsen zonder Grenzen, gegijzeld en 607 dagen gevangengehouden.  “Als mens kun je zoveel meer dan je ooit had durven denken”, aldus Arjan. Door zijn positiviteit, doorzettingsvermogen en kijk op het leven motiveert hij nu velen om ook in beweging te komen om hun leven te veranderen of te verbeteren. Laat je ook inspireren door zijn levensverhaal en bekijk hier de Lesson Learned aflevering.

Welke stappen in je professionele en persoonlijke ontwikkeling wil jij zetten in 2022? Overweeg je een training of coaching te volgen? Plan een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze Learning Consultants. Zij nemen je persoonlijke leerdoelen als uitgangspunt en bekijken gezamenlijk welk opleidingstraject voor jou het hoogst mogelijke resultaat zal opleveren.

Gerelateerde trainingen

Master your Mindset

De huidige crisis vraagt veel van ons. Daarin is je mindset allesbepalend!

Master your Mindset

Master your Mindset

Volgende startdatum: 5 september
Locatie: 9 locaties
Aantal dagen: 1
Deelnameprijs: € 695,-
Lees meer

Persoonlijk Leiderschap in 4 maanden

Wil je het beste uit jezelf naar boven halen? Een duidelijke richting geven aan je loopbaan? Heb je soms het gevoel druk te zijn met de verkeerde dingen? Ben je benieuwd wat je drijfveren zijn...

Persoonlijk Leiderschap in 4 maanden

Persoonlijk Leiderschap in 4 maanden

Volgende startdatum: 28 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Persoonlijk Profileren

Hoe haal je het beste uit jezelf naar boven? Wat zijn je talenten en kwaliteiten? Hoe profileer je je op een daadkrachtige manier naar collega’s zonder dat je jezelf geweld aandoet? Hoe communiceer je helder,...

Persoonlijk Profileren

Persoonlijk Profileren

Volgende startdatum: 6 juni
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Effectief Communiceren

Hoe ga je om met weerstand en tegenwerpingen in gesprekken? Welk effect heeft je verbale en non-verbale gedrag op anderen?

Effectief Communiceren

Effectief Communiceren

Volgende startdatum: 4 juni
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer