088 - 200 8800 Open/sluit menu

In gesprek met Rogér, Ryanne en Leon

In dit interview maken we kennis met Rogér, Ryanne en Leon. Wat de gelijkenis is? Ze zijn alle drie ‘eager to learn’! De stappen die ze op zowel privé als zakelijk vlak al behaalden, liegen er niet om. Maar, stilstand is achteruitgang en dus was het voor hen tijd om weer een volgende stap te zetten. Gericht op hun persoonlijke doelen kozen ze voor verschillende leertrajecten bij YEARTH Academy. Benieuwd naar hun ‘Momentum for life’?

YEARTH Academy - Drieluikinterview - Rogér de Bruyckere        YEARTH Academy - Drieluikinterview - Ryanne van Rijn        YEARTH Academy - Drieluikinterview - Leon Stofmeel

Kun je iets over jezelf vertellen?

Rogér: Ik ben werkzaam bij Emmi Benelux, een Zwitsers zuivelbedrijf. Binnen deze organisatie ben ik als Marketing Manager verantwoordelijk voor het Marketing team en logischerwijs voor de strategie van onze merken. Onze Marketeers werken nauw samen met de Sales afdeling. Vandaar dat ik onlangs de training Professioneel Accountmanagement in 4 maanden volgde.
Ryanne: Sinds afgelopen december ben ik werkzaam bij Vattenfall als Facility Advisor. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor alle Real Estate en Services in Nederland waarbij we met ons team constant op zoek zijn naar nieuwe initiatieven om onze dienstverlening te verbeteren en stappen te zetten richting ons doel ‘Fossielvrij binnen één generatie’. Om dit te bereiken is een integrale aanpak en een samenwerking met de afdelingen HR, IT en Internationaal heel belangrijk. Om deze veranderingen teweeg te brengen heb ik de training Verandermanagement in 4 maanden gevolgd.
Leon: Nadat ik mijn studie Toegepaste Natuurkunde had afgerond, ben ik via diverse functies uiteindelijk doorgegroeid naar de functie als Product Owner van software service tools voor bedrijven in de professionele LED verlichting. Sinds kort werk ik voor een nieuwe werkgever in de high tech industrie waar ik voor onze klanten diagnostische software tools ontwikkel. De laatste jaren heb ik ervaren hoe interessant het is om een team van verschillende disciplines aan te sturen. In de afgelopen periode heb ik meerdere trainingen bij YEARTH Academy gevolgd, namelijk: Coachend Leiderschap, Effectief BeïnvloedenPersoonlijke Effectiviteit.

Hoe belangrijk is persoonlijke groei voor je?

Rogér: Ik heb een enorme wil om te winnen. Die mentaliteit zorgt ervoor dat ik wil blijven investeren in mezelf. Hierbij is zowel persoonlijke als professionele groei écht key. Op allebei de vlakken probeer ik mezelf dan ook uit te dagen. Ik krijg hier energie van en de voldoening zit in het resultaat.
Ryanne: Persoonlijke groei vind ik erg belangrijk. Door hier ook bewust mee bezig te zijn, leer ik steeds meer over mijzelf. Dat vind ik erg waardevol. Ik zie elke dag als een kans om te groeien!
Leon: Persoonlijke groei, een leven lang, is mijn drijfveer. Sinds ik vader ben, realiseer ik me dat er nog veel te leren valt over interactie en communicatie. Hoe duidelijker ik ben in het formuleren van mijn vraag, hoe relevanter het antwoord. En dat levert mij uiteindelijk meer op. Dit geldt natuurlijk ook voor de samenwerking met collega’s.

“Ik zie elke dag als een kans om te groeien.”

Hoe zorg je voor een optimale work-life balance?

Rogér: Om eerlijk te zijn, gaat dit niet altijd goed. De coronaperiode maakt het uitdagender om plezier te hebben. Ik ben een extravert persoon; ik krijg energie van mijn vrienden, leuke dingen ondernemen of sporten. Het is overigens wel leuk om jezelf opnieuw uit te vinden; je wordt creatiever met het bedenken van “uitjes” in huis.
Ryanne: Door goed te plannen. Ik ben blij dat ik de vrijheid heb om mijn uren flexibel in te delen. Dat geeft mij ruimte en rust om bijvoorbeeld de ene dag een uurtje langer te werken en de andere dag op tijd te stoppen om te sporten. Daarnaast probeer ik elke dag minimaal twintig minuten buiten te lopen. Dat kan tussen de middag of na het werk zijn. Even mijn hoofd leeg maken.
Leon: Het is belangrijk om jezelf goed te kennen en te weten waar je behoeftes liggen. Ik vind het belangrijk om hier vervolgens duidelijk over te communiceren. Zowel op werk als thuis. Op die manier stem ik mijn behoeftes en verwachtingen af met anderen. In coronatijd heb ik juist meer van mijn gezin kunnen genieten.

Onlangs maakte je de keuze om jezelf verder te ontwikkelen. Wat waren de belangrijkste drijfveren hiervoor?

Rogér: Het volgen van deze training was belangrijk voor mij. Ik wilde leren om mezelf beter te kunnen verplaatsen in onze Accountmanagers. Waar lopen ze tegenaan? Hoe kunnen zij zich beter wapenen? Op deze manier kunnen we als team beter ondersteuning bieden; dat helpt de organisatie weer verder. Tevens ben ik met een intern programma begonnen om ook onderdeel te worden van het Accountmanagement schap. Hierbij vond ik het belangrijk om eerst te weten wat er op mij af gaat komen om straks betere strategieën te formuleren. Welke Route 2 Market ga ik kiezen en wat wordt de invulling hiervan? Of zoals trainer Ton van der Teems het mooi zei: “Eerst denken, dan doen”.
Ryanne: Op de eerste plaats persoonlijke groei. Zoals eerder aangegeven vind ik dat erg belangrijk. Verder wilde ik graag handvatten krijgen hoe ik optimaal draagvlak voor veranderingen kan genereren en hoe het beste om te gaan met weerstand én inzien waar deze weerstand vandaan komt. Dit is tijdens de training heel concreet aan bod gekomen, waardoor ik de tips en tricks goed kan toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden.
Leon: Ik geloof in een leven lang leren. Daar hoort zelfkennis en ontwikkeling ook bij. Ik heb redelijk wat ervaring met het aansturen van een team, maar ik wilde hier graag nog meer over leren. Ik zag een mooie reeks aan trainingen bij YEARTH Academy die hierop aansluiten.

“De tips & tricks kan ik goed toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden.”

Wat heeft je doen besluiten voor een leertraject bij YEARTH Academy te kiezen?

Rogér: YEARTH Academy is meerdere keren uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland. Dat zegt dus iets over het niveau en de kwaliteit van de organisatie. Daarnaast wordt de training gegeven door iemand uit de praktijk. De geloofwaardigheid ligt daarom hoog. Als laatste sprak de afwisseling in theorie en praktijk mij enorm aan. Denken en dan toepassen. De rollenspellen tonen duidelijk aan waar de eventuele pijnpunten liggen.
Ryanne: Ik wilde graag een training of opleiding verandermanagement volgen. Het programma van ‘Verandermanagement in 4 maanden’ sprak mij meteen aan. Dit in combinatie met de goede reviews en de goede naam van YEARTH Academy heeft mij doen besluiten voor deze training te kiezen.
Leon: Vanuit het bedrijf was er ruimte om aan mezelf te werken. Na een tip kwam YEARTH Academy in beeld en de reviews trokken mij uiteindelijk over de streep. Het aanbod paste perfect bij mijn behoefte.

Heb je het idee dat je, na het volgen van de training, beter je potentieel weet te benutten?

Rogér: Ja, 100 procent zelfs! Ik denk dat ik mezelf nu goed kan verplaatsen in het Sales team door de tools die aangereikt zijn. Ik kan nu precies aangegeven waar in mijn ogen tijdens een salesgesprek te weinig aandacht aan geschonken wordt. Misschien juist wel omdat ik vanuit de andere kant, de marketingkant, ervaar hoe je iets wel of niet moet aanpakken. Zulke ervaringen en oplossingen daarvoor, blijven hangen.
Ryanne: Absoluut! De training heeft mij veel inzichten gegeven. Hoe ik een verandertraject aan moet vliegen, maar ook zeker wat mijn eigen rol hierin is. Doordat dit nu inzichtelijker is, kan ik dit gelijk toepassen in projecten en individuele gesprekken.
Leon: Ja! Het heeft mijn zelfbeeld verscherpt. Daarnaast heeft het leertraject er ook voor gezorgd dat ik mezelf beter weet te introduceren bij een nieuwe werkgever en weet hoe ik vervolgens nieuwe teams ga aansturen.

“Door de training heb ik inzichten gekregen die ik nu dagelijks toepas in de praktijk.”

Welke andere competenties wil je in de toekomst graag (verder) ontwikkelen?

Rogér: Mijn kracht ligt vooral bij commercie. Ik denk dat ik redelijk wat verstand heb over financiën, maar het kan altijd beter. Ik wil op de lange termijn vooral mee leren en mezelf ontwikkelen op het gebied van Supply Chain. Op deze manier kan ik een allrounder worden.
Ryanne: Coachend leiderschap en effectief omgaan met tijd; de YEARTH training Timemanagement spreekt mij zeker aan.
Leon: Ik wil mezelf nog meer ontwikkelen op het gebied van leiderschap. Leren hoe ik de kwaliteiten van mijn teamleden optimaal tot hun recht kan laten komen en hoe ik een team potentieel door middel van een complex project kan laten groeien.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Rogér: Uiteindelijk draait het leven natuurlijk om je gezin; ik wil op persoonlijk vlak dan ook een goede vader en echtgenoot zijn. Voor mij is dit ook de basis om goed te kunnen performen. Zoals eerder aangegeven wil ik graag winnen en winnen kun je niet alleen. Als leidinggevende hoop ik dat ik over 5 jaar een betere variant van mezelf hier in ben. Ik wil mijn team in staat stellen om gezamenlijk te winnen. Op deze manier kan ik échte toegevoegde waarde kan bieden voor een organisatie.
Ryanne: Over vijf jaar zie ik mezelf nog steeds met veel plezier werken binnen de afdeling Real Estate & Facility Management bij Vattenfall. Ik hoop dat we dan grote stappen hebben gemaakt op het gebied van duurzaamheid en dat we een stuk dichter bij ons doel ‘Fossielvrij binnen één generatie’ zijn.
Leon: Ik wil graag doorgroeien tot een inspirerende en coachende leider. Zowel thuis als op werk.

Ter afsluiting; wat is je favoriete quote?

Rogér: Winnaars hebben een plan, verliezers hebben een excuus.
Ryanne: Elke keuze die je maakt, bepaalt de koers van je leven en elke koers leidt je naar een bestemming.
Leon: Wil je snel, ga dan alleen. Wil je ver, ga dan samen.

Gerelateerde trainingen

Professioneel Accountmanagement in 4 maanden

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een groep klanten binnen de organisatie. Met deze groep klanten onderhoud je een nauw contact en bouw je aan een succesvolle samenwerking. Om dit te kunnen doen, dien je...

Professioneel Accountmanagement in 4 maanden

Professioneel Accountmanagement in 4 maanden

Volgende startdatum: 17 januari
Locatie: 30 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Verandermanagement

Veranderen is eerder regel dan uitzondering. Hoogstwaarschijnlijk zit ook jouw organisatie in een veranderproces. Het succesvol sturen van veranderprocessen vergt de nodige kennis en leiderschap. Onderzoek toont aan dat het merendeel (71%) van de verandertrajecten...

Verandermanagement

Verandermanagement

Volgende startdatum: 10 januari
Locatie: 30 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Persoonlijke Effectiviteit

Helder communiceren waar je belangen en wensen liggen? Resultaatgericht en doeltreffend te werk gaan? Dat leer je in deze training.

Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke Effectiviteit

Volgende startdatum: 17 januari
Locatie: 31 locaties
Aantal dagen: 3
Deelnameprijs: € 1.495,-
Lees meer

Coachend Leiderschap in 4 maanden

Coachen is inmiddels een begrip, maar wat maakt juist coachen zo’n effectief middel om het potentieel uit je mensen naar boven te halen? Welk effect heeft coachend leidinggeven op het rendement van je team? En...

Coachend Leiderschap in 4 maanden

Coachend Leiderschap in 4 maanden

Volgende startdatum: 17 januari
Locatie: 30 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer