088 - 200 8800 Open/sluit menu

In gesprek met Sabine, Mike en Janet

Voor dit interview gaan we in gesprek met Sabine, Mike en Janet. Persoonlijke ontwikkeling was voor hen een belangrijke pijler van 2021. Door hun ambities en doelen weten ze namelijk heel goed wat én hoe ze zich moeten ontwikkelen. We blikken met hen terug op hun leertrajecten en kijken vooruit naar aankomend jaar. Benieuwd naar hun ‘Momentum for life’?

YEARTH Academy - Drieluikinterview - Blog - Sabine Wigbers        YEARTH Academy - Drieluikinterview - Blog - Mike van Houten        YEARTH Academy - Drieluikinterview - Blog - Janet Kruijswijk

Kun je iets over jezelf vertellen?

Sabine: Samen met mijn vriend woon ik in Diemen. Ik werk nu vijf maanden als Data Analist bij Always be Learning. Dit is een interim bedrijf met een jong team van Data Specialisten. Ik solliciteerde bij Always be Learning omdat het bedrijf veel waarde hecht aan ontwikkeling; wat goed bij mij past! Zo ben ik ook terecht gekomen bij de training Presentatiestijlen en -technieken van YEARTH Academy.
Mike: Samen met mijn verloofde en onze zoon woon ik in Rijnsburg. Ik ben werkzaam bij Online Deurbeslagshop. Mijn functie is Manager Customer Service/Sales en ik ben verantwoordelijk voor onze klantenservice. Zowel particulier als zakelijk. Onlangs volgde ik bij YEARTH Academy de training Praktisch Leidinggeven.
Janet: Momenteel ben ik Directie Secretaresse bij BBAW Bouwmanagement in Norg. In de loop der jaren heb ik mezelf goed weten te ontwikkelen. Door het werk van mijn man waren we genoodzaakt veel te verhuizen. In 16 jaar heb ik dan ook meer dan zes verschillende werkgevers gehad. Hierdoor heb ik heel wat werkervaring opgedaan in verschillende branches en bij diverse bedrijfsculturen. Verder houd ik enorm veel van reizen. Kortgeleden volgde ik de YEARTH training Effectief Communiceren.

Hoe belangrijk is persoonlijke groei voor je?

Sabine: Heel belangrijk! Ik ben ontzettend leergierig en krijg heel veel energie van nieuwe dingen leren. Ik denk (en hoop) dat ik mijn hele leven door kan blijven leren.
Mike: Je bent nooit uitgeleerd en door je kennis te verbreden creëer je vertrouwen en bekwaamheid om het beste resultaat te behalen.
Janet: Voor mij heel belangrijk, maar wel op mijn eigen manier en tempo. Balans tussen werk en privé is bepalend en leidend in mijn keuzes. Ik denk dat door persoonlijke groei je nog beter in je vel zit, je meer voldoening uit je werk haalt en dat het de productiviteit verhoogt.

“Ik weet wat ik wil bereiken en daarom investeer ik nu flink in mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Onlangs maakte je de keuze om jezelf verder te ontwikkelen. Wat waren de belangrijkste drijfveren hiervoor?

Sabine: Ik besefte dat presenteren tijdens mijn loopbaan waarschijnlijk altijd belangrijk is en ik wil heel graag van die angst voor presenteren af. Ik geloofde dat als ik hiervoor meer technieken zou leren, dat mijn spanning ook af zou nemen tijdens presentaties. En dat is gelukt! De trainster Frouke Kramer heeft mij ontzettend veel bijgebracht. 
Mike:
De grootste drijfveer is mijn persoonlijke ontwikkeling. Online Deurbeslagshop is een familiebedrijf waar ik binnen bepaalde tijd het stokje over ga nemen van de huidige directeuren. Om mezelf hier zo goed mogelijk op voor te bereiden, heb ik gekozen om nog flink in mezelf te investeren en ervaringen op te doen.
Janet: Zowel persoonlijk als zakelijk wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Het opbouwen van prettige relaties, meer succes én meer kwaliteit!

Wat heeft je doen besluiten voor een leertraject bij YEARTH Academy te kiezen? 

Sabine: YEARTH Academy werd mij aanbevolen door mijn manager. Ik heb toen het trainingsprogramma bekeken en concludeerde dat de training goed bij mij zou passen.
Mike: Door de goede reviews viel de keuze al snel op YEARTH Academy. Via de website heb ik me verdiept in de trainingsprogramma’s en welke op dat moment het meest relevant voor mij was.
Janet: Via het internet ben ik een zoektocht naar de best passende training gestart. De referenties van YEARTH Academy sprongen er meteen uit. Het ruime aanbod, de persoonlijke touch en het niveau spraken mij erg aan.

“Door de training sta ik nu veel sterker in mijn schoenen.”

Heb je het idee dat je, na het volgen van de training, beter je potentieel weet te benutten?

Sabine: Absoluut. Door beter te weten hoe ik mijn houding, handgebaren en stemgebruik kan verbeteren voor een presentatie, sta ik veel steviger in mijn schoenen.
Mike:
Daar ben ik van overtuigd. Het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven wat betreft het vak leiderschap. Vooral ook hoe te handelen in bepaalde situaties. Hierbij wil ik ook zeker YEARTH trainer Milko Steenmeijer bedanken voor de leuke en leerzame dagen!
Janet:
Ja! Tijdens de training heb ik in de praktijk (op de werkvloer) meegedeeld dat ik deze training ging volgen en iedereen ook gevraagd om mij te voorzien van feedback. De trainster heeft mij de juiste handvaten gegeven. Uiteraard geef je overal je eigen twist aan, maar de basis is nu beter dan voorheen door de kennis die ik heb opgedaan

Welke andere competenties wil je in de toekomst graag (verder) ontwikkelen? 

Sabine: Effectief overleggen en vergaderen. Het lijkt me erg uitdagend om (vaker) vergaderingen te leiden. Dit wil ik dan zo effectief en interactief mogelijk doen zodat mijn collega’s niet denken: “This could have been an email”. De YEARTH training Vergaderen Nieuwe Stijl sluit hier goed op aan.
Mike
: Ik ben al aan het kijken voor vervolg trainingen. Een logische volgende stap is de YEARTH training Coachend Leiderschap. Dit raadde Milko mij ook aan. Naast het leidinggeven hoop ik mezelf ook te ontwikkelen in het ondernemerschap. Ik bekijk alle opties en doen wat nodig is om mijzelf te blijven ontwikkelen.
Janet: Mijn ICT vaardigheid mag wel wat omhoog. Overigens staat de YEARTH training Assertief Communiceren & Optreden bij mij op het lijstje van 2022.

“Een vaardigheid niet beheersen is niet eng, maar juist een motivatie om jezelf te ontwikkelen.”

Met het einde van het jaar in zicht; welke ‘lesson learned’ neem je mee naar 2022? 

Sabine: Een bepaalde vaardigheid nog niet beheersen is niet eng, maar een goede drijfveer om die vaardigheid te leren. Zo leer je nog meer uit jezelf te halen.
Mike
: We hebben een onwijs druk jaar achter de rug. Wat ik daardoor écht heb geleerd is dat stilstaan achteruitgang betekent. Ik vind dat je altijd moet kijken naar verbeterpunten en na moet gaan hoe je kunt innoveren. Dit neem ik mee naar 2022, maar ook zeker naar de jaren die daar op volgen.
Janet: Dat ik vaker eerst goed naar mensen moet luisteren voordat ik met een oplossing kom. Dit heb ik echt geleerd tijdens de training.

Zijn er specifieke doelen die je in het nieuwe jaar wil behalen?

Sabine: Niet alleen beter presenteren bij een bestaande klant, maar mezelf ook beter presenteren voor een nieuwe klant.
Mike
: Persoonlijk hoop ik mezelf door het volgen van meerdere trainingen te kunnen ontwikkelen. Mijn doel is om zoveel mogelijk te leren en alle kneepjes van het vak te leren. Verder hoop ik mijn Sales team zo sterk mogelijk neer te zetten en echt als eenheid te laten fungeren.
Janet: Ik wil me graag meer specialiseren in mijn vakgebied (Directie Secretaresse). Door de coronaperiode werken meer mensen thuis of hybride. De rol van goed Office Management wordt hierdoor steeds groter en bepalender in een organisatie. Hoe blijven teams efficiënt werken? Hoe zet deze ontwikkeling zich door? Kort samengevat; meegaan met de tijd en de ontwikkelingen die hierbij een cruciale rol spelen.

Ter afsluiting; wat is je favoriete quote?

Sabine: The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting a different result.
Mike
: Even the darkest night will end and the sun will rise.
Janet: Kop d’r veur (laat je niet gek maken maar zet hem op!). Dit is een Groningse uitspraak.

Gerelateerde trainingen

Praktisch Leidinggeven

Na deze training ben je in staat op basis van hedendaagse leiderschapsprincipes leiding te geven aan je team.

Praktisch Leidinggeven

Praktisch Leidinggeven

Volgende startdatum: 2 augustus
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Presentatiestijlen en -technieken

Hoeveel presentaties kun je je herinneren die impact op je hebben gemaakt? Het geven van een presentatie is het moment waarop je je kunt onderscheiden, impact kunt maken, mensen betrokken en geïnspireerd kunt krijgen. In...

Presentatiestijlen en -technieken

Presentatiestijlen en -technieken

Volgende startdatum: 26 juli
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Emotionele Intelligentie in 4 maanden

Het onderscheidende vermogen tussen professionals ligt niet zozeer in de cognitieve intelligentie (IQ), maar in hun emotionele intelligentie (EQ). In deze unieke en inspirerende training ga je, onder begeleiding van een ervaren gedragsspecialist, in op...

Emotionele Intelligentie in 4 maanden

Emotionele Intelligentie in 4 maanden

Volgende startdatum: 27 augustus
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Effectief Communiceren

Hoe ga je om met weerstand en tegenwerpingen in gesprekken? Welk effect heeft je verbale en non-verbale gedrag op anderen?

Effectief Communiceren

Effectief Communiceren

Volgende startdatum: 26 juli
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer