088 - 200 8800 Open/sluit menu

In gesprek met Ingrid, Dennis en Nicole

De redenen waren uiteenlopend, het doel echter hetzelfde. Ingrid, Dennis en Nicole volgden het afgelopen jaar een training bij YEARTH Academy omdat ze een wezenlijke stap wilden maken in hun ontwikkeling. De wereld leek dit jaar op sommige vlakken stil te staan, voor hen was dit juist reden tot bewegen. Benieuwd wat ze geleerd hebben in het afgelopen jaar?

Ingrid Alting - Deelnemer YEARTH Academy          Dennis Blommendaal - Deelnemer YEARTH Academy - zwart wit         

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ingrid: Afgelopen september ben ik een andere functie gaan bekleden binnen ’s Heeren Loo Zorggroep. Ik werk nu als Coördinator op de afdeling Functioneel Beheer. In november volgde ik de training ‘Coachend Leiderschap‘.
Dennis: Ik werk bij VodafoneZiggo als Accountmanager binnen de grootzakelijke markt. Dit jaar volgde ik de training ‘Presentatiestijlen en -technieken‘. 
Nicole: Al een aantal jaar werk ik bij ValueCare. Ik ben daar begonnen als Consultant en sinds juli werk ik als Producteigenaar. ValueCare houdt zich bezig met Risicobeheersing en Prestatieverbetering, voornamelijk binnen de zorgmarkt. In oktober volgde ik de training ‘Effectief Communiceren‘.

In 2020 voerde corona de boventoon. Hoe heb je dit jaar ervaren?

Ingrid: Dingen die voorheen soms vanzelfsprekend leken, ben ik meer gaan waarderen. Zoals een goede gezondheid, fijne gezinsleden, contact met vrienden en collega’s en mijn gezellige huis.
Dennis: Als een enerverende en leerzame periode. Onze producten en diensten zijn relevanter dan ooit tevoren. Maar de manier van werken en het beperkte contact is ondanks alle digitale tools ook zeker een uitdaging geweest.
Nicole: Dubbel. Op werkgebied was het een dynamisch jaar. Ik ben begonnen als Producteigenaar, waardoor mijn werkzaamheden, los van Covid-19, veranderd zijn. Daarnaast werk ik in de ziekenhuismarkt, die enorm door Covid-19 geraakt is. Ook het omschakelen naar online werken en online overleggen speelde dit jaar een grote rol. En als bedrijf is onze klantenkring behoorlijk gegroeid dit jaar. Qua privéleven mis ik de gezelligheid en vrijheid die we voor Corona hadden. Veel leuke dingen zoals verjaardagen, bruiloften en andere feesten gingen dit jaar niet door of op een heel kleine schaal. Ik zag daardoor mensen veel minder dan voorheen.

“Dingen die voorheen soms vanzelfsprekend leken, ben ik meer gaan waarderen.”

Wat mis je het meest van het ‘oude normaal’? En wat heb je geleerd in deze nieuwe situatie?

Ingrid: Ik mis vooral mijn kookclubje, de bezoekjes aan musea en het afspreken met vriendinnen. Wat werk betreft: de ritjes met de trein naar kantoor en onze gezellige kantoortuin. Maar, zoals zoveel mensen heb ik geleerd dat je met Teams heel goed kunt overleggen.
Dennis: Het grootste gemis, wat mij betreft, zijn grootschalige events zoals concerten en sport evenementen. Ondanks alle regels en beperkingen zijn er nog steeds leuke dingen mogelijk, mits je creatief bent. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Italië op vakantie geweest wat ik door de rust als bijzonder authentiek heb ervaren. Dit was uiteraard tijdens de zomerperiode  toen het toegestaan was om daarheen te reizen. 
Nicole: Ik mis de dynamiek die je hebt als je mensen ‘live’ ziet, dat is toch anders dan online voor mij. En de afwisseling. Een van de redenen dat ik een aantal jaar geleden als Consultant ben gaan werken bij ValueCare was vanwege de afwisseling tussen werken op kantoor met collega’s en bij ziekenhuizen langsgaan op locatie en met klanten overleggen. Dat is nu natuurlijk veel minder. De nieuwe situatie heeft mij meer inzicht gegeven in waar ik energie van krijg en wat mij motiveert. Zowel in mijn werk als daarbuiten. Daarnaast stond ik van te voren niet zo positief tegenover online meetings, maar die zijn mij meegevallen. Het is geen volledige vervanging voor mensen live spreken, maar wel een goed alternatief als het even niet anders kan.

Het was ook een jaar waarin je besloot jezelf verder te ontwikkelen. Wat was hiervoor de reden? 

Ingrid: Op 1 september van dit jaar ben ik gestart als Coördinator. Een functie die andere vaardigheden vereist dan mijn vorige functie als Business Analist.
Dennis: Het volgen van de training deed ik met de gedachte om vooruit te kunnen in mijn carrière en daarnaast zit in de training ook een stuk persoonlijke ontwikkeling.
Nicole: Ik vind het belangrijk en leuk om mezelf te blijven ontwikkelen, daar krijg ik veel energie van. Een training helpt mij daarbij omdat ik het op die manier makkelijker vindt om afstand te nemen van het dagelijks leven en om te kunnen reflecteren.

“Het volgen van de training deed ik met de gedachte om vooruit te kunnen in mijn carrière.”

Wat heeft je doen besluiten voor een leertraject bij YEARTH Academy te kiezen?

Ingrid: De inhoud en duur van de training en ook het gegeven dat YEARTH Academy door veel onafhankelijke partijen wordt geprezen tot Beste Opleider van Nederland.
Dennis: YEARTH Academy is een van de trainingspartners van mijn werkgever, dit in combinatie met de aangeboden inhoud hebben mij doen besluiten voor dit bedrijf te kiezen.
Nicole: Mijn HR/Office manager vertelde over YEARTH Academy toen ik ging informeren naar trainingen. Ik ben daarna online gaan zoeken naar informatie en kreeg meteen de indruk dat deze organisatie goed aansloot bij hetgeen waar ik naar opzoek was.

Je hebt onlangs je training afgerond, wat heeft je het meest geïnspireerd?

Ingrid: De vele praktijkvoorbeelden die de trainer ons gaf, de ervaringen van de andere deelnemers en de rollenspelen.
Dennis: De trainster, haar praktijkervaring en passie waren erg motiverend gedurende de 2-daagse training. En nog steeds!
Nicole: De verhalen van anderen vond ik inspirerend. Die gaven mij nieuwe inzichten, waar ik eerder nog niet of weinig bij had stilgestaan.

“Met behulp van deze training heb in een korte tijd meerdere presentaties met succes kunnen geven. Dit met concreet resultaat als gevolg.”

Welke impact heeft de training tot dusver op jou én je verdere ambities gemaakt?

Ingrid: Ik besef nu hoe belangrijk het is hoe je dingen formuleert. Dat het stellen van open vragen én ook doorvragen veel informatie op kunnen leveren, en dat je als coachend leidinggevende niet te snel zelf met oplossingen moet komen. Die kennis pas ik nu al regelmatig toe, maar ik besef tegelijkertijd dat ik nog veel moet leren op dit vlak.
Dennis: Met behulp van deze training heb in een korte tijd meerdere externe en ook één interne presentatie met succes kunnen geven. Dit met concreet resultaat als gevolg. Iets wat erg meetbaar is binnen mijn functie.
Nicole: De impact zit vooral in een stuk bewustwording, maar ook de energie die ik van een training volgen kreeg. De training is een middel geweest om mijn ambities te realiseren.

Stel, we mogen ons in 2021 weer vrij bewegen; wat is het eerste dat je gaat doen?

Ingrid: Mijn agenda volplannen met leuke afspraken.
Dennis: Pff… moeilijke keuze! 
Nicole: Met vrienden spontaan ergens uit eten gaan.

Gerelateerde trainingen

Effectief Communiceren

Hoe ga je om met weerstand en tegenwerpingen in gesprekken? Welk effect heeft je verbale en non-verbale gedrag op anderen?

Effectief Communiceren

Effectief Communiceren

Volgende startdatum: 8 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Presentatiestijlen en -technieken

Hoeveel presentaties kun je je herinneren die impact op je hebben gemaakt? Het geven van een presentatie is het moment waarop je je kunt onderscheiden, impact kunt maken, mensen betrokken en geïnspireerd kunt krijgen. In...

Presentatiestijlen en -technieken

Presentatiestijlen en -technieken

Volgende startdatum: 8 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Coachend Leiderschap

Coachen is inmiddels een begrip, maar wat maakt juist coachen zo’n effectief middel om het potentieel uit je mensen naar boven te halen? Welk effect heeft coachend leidinggeven op het rendement van je team? En...

Coachend Leiderschap

Coachend Leiderschap

Volgende startdatum: 7 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Effectief Beïnvloeden

Tijdens gesprekken willen we graag dat onze ideeën en belangen goed naar voren komen. De manier waarop we dit doen verschilt nog wel eens. De één zoekt een meer aanvallende houding, de ander kiest voor...

Effectief Beïnvloeden

Effectief Beïnvloeden

Volgende startdatum: 8 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer