088 - 200 8800 Open/sluit menu

Praktische informatie

Doorlooptijd

2 dagen met een tussenliggende periode van 2 weken.

Tijden

Van 9:30 uur tot 17:00 uur.

Aantal deelnemers

Maximaal 10.

Incompany

Bij meerdere deelnemers is een Incompany training wellicht interessant.

Locaties

Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Loosdrecht, Maastricht, Naarden, Online, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Liever online?

Deze training is ook online te volgen.

Deelnameprijs

€ 1.095,- excl. BTW

Inleiding

In een tijd waarin veranderingen elkaar continu opvolgen, is het voor leidinggevenden en medewerkers een flinke uitdaging om deze veranderingen (liever gezegd verbeteringen) succesvol door te voeren. Dit heeft vooral te maken met het feit dat een verandering vaak getriggerd wordt door een probleem. Het gevolg is dat de betrokkenen het ook op deze manier benaderen en proberen het probleem op te lossen. Hierdoor wordt er niet wezenlijk en duurzaam verbeterd.

In de training “Appreciative Inquiry (A.I.)” laten we zien dat de kern van een verandering een positieve motivatie dient te zijn. Appreciative Inquiry is een onderzoeksmethode, gericht op de ontwikkeling van organisaties en teams, die zich al jaar en dag bewijst bij organisaties als US Navy, British Airways, Hunter Douglas, John Deere, Johnson & Johnson en United Nations. A.I. is specifiek gericht op gegevens die weergeven waar, in de beleving van de betrokkenen, het succes van de organisatie aan te danken is.

De traditionele benadering; elke goede manager en probleemoplosser weet dat organisatieproblemen allereerst moeten worden geanalyseerd, vervolgens wordt een diagnose gesteld, een plan van aanpak wordt geschreven en geïmplementeerd. Toch, of niet? De nadruk ligt hiermee vooral op wat er verkeerd is, wat niet functioneert. Deze aanpak van organisatieproblemen is gebaseerd op de impliciete veronderstelling dat organisaties zijn zoals machines. Juist omdat we zoeken naar problemen vinden we die niet alleen, maar we creëren ze tegelijkertijd. Weliswaar onbedoeld. Bovendien ontstaan er vaak nieuwe problemen zoals het benoemen van zondebokken en het creëren van weerstand.

De kunst; waarderend te onderzoeken! Wat is er goed en wat kan beter? De meeste veranderingen hebben echter een negatieve kern en creëren daardoor geen commitment en zijn hierdoor niet duurzaam. Onderzoek laat zien dat A.I. een effectieve onderzoeksmethode is, die zorgdraagt voor constructieve en duurzame verbeteringen die inmiddels binnen vele organisaties de standaard zijn.

Iets voor jou

De training “Appreciative Inquiry (A.I.)” is bestemd voor leidinggevende, professionals en ­consultants die zich bezighouden met verandering en die veranderprocessen optimaal willen laten verlopen met de hoogst mogelijke commitment.

Resultaat

Na deze training ben je in staat op een effectieve en constructieve manier veranderingen door te voeren mét een sterke commitment. Je hebt geleerd dat de kern van een verandering bepalend is voor een duurzame uitkomst. De leert het verschil tussen probleem zoeken, denken en oplossen en het effect van waarderend onderzoeken. Je bent in staat een leidende rol te spelen tijdens veranderprocessen en deze uitdagend en aantrekkelijk te maken met een focus op het hoogst mogelijke resultaat.

Ben je benieuwd of deze training bij je past? Plan een gratis gesprek met een Learning Consultant!

Programma

Dag 1

09:30 Start training

 • Een korte introductie van Appreciative Inquiry: een bewezen en sterke veranderstrategie.
 • Waarderend onderzoeken versus probleemoplossend onderzoeken.
 • De 5 stappen van Appreciative Inquiry.
 • The bigger picture van pragmatische denken naar oplossingsgericht verbeelden.
 • De klassieke benadering: probleemeigenaar versus oplossingsgericht-teamwork.
 • Voor de tussenliggende periode: het uitwerken van actiepunten.

17:00 Einde training

Dag 2

09:30 Start training

 • Terugkoppeling tussenliggende periode: wat ging goed en waar liggen verbeterpunten?
 • Het integreren van Appreciative Inquiry als standaard werkwijze binnen je organisatie en/of team.
 • Jouw rol als aanjager van Appreciative Inquiry.
 • De valkuilen bij het implementeren van Appreciative Inquiry.
 • Appreciative Inquiry, resultaten, facts en figures en enkele best practices.
 • Workshop: Appreciative Inquiry in uitvoering binnen diverse verander/verbeterprocessen.
 • Voor na de training: het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

17:00 Einde training

Zo zorgen wij dat je het hoogste resultaat uit je training haalt…

Stap 1. Je start met een intake

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Je kunt er tevens voor kiezen om je intake telefonisch toe te lichten. Op basis van de intake delen wij je in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten.

Stap 2. Je volgt een inspirerende en interactieve training

De tweedaagse training “Appreciative Inquiry” wordt verspreid over een periode van twee weken gegeven. Het trainingsprogramma kenmerkt zich door inspirerende inleidingen, die gevolgd worden door theoretische inzichten en praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat je met en van elkaar leert.

Stap 3. Een jaar lang toegang tot je Online Learning Platform

Vanaf je eerste trainingsdag bieden wij je de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen bij het in de praktijk brengen van de kennis en inzichten die je opdoet tijdens de training. Middels het Online Learning Platform, jouw persoonlijke leeromgeving, kun je op de momenten dat het jou het beste uitkomt leren. Via de YEARTH app, je tablet of computer kun je artikelen lezen, extra informatie aanvragen, maar ook ondersteuning ontvangen van je trainer.

Over je trainer

De training wordt gegeven door een ervaren salestrainer. Onze trainers zijn mensen met een gedegen opleiding en ruime praktijkervaring. Ieder binnen zijn of haar specialisatie. Door hun jarenlange ervaring begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. YEARTH trainers kenmerken zich door hun aanpak; positief confronterend, sterk analytisch, gedragsspecialisten, wars van trucjes, een flinke dosis praktijk- en trainerservaring en een focus op samen met deelnemers het hoogst mogelijke resultaat behalen.

Ervaringen

Sluit

Zeer leerzaam!

Ik heb de training als zeer leerzaam ervaren. Ik ben mij van veel zaken bewuster geworden en weet hier op een specifieke manier op in te spelen. Het geleerde is voor mij een dagelijkse toevoeging geworden en heeft mijn inzichten en vaardigheden versterkt. Een goede training, goede verzorging en directe toepasbaarheid naar de praktijk.

Amber Moens, IA Sourcing Consultant

Sluit

Sterke onderbouwing

Ik ben de training gaan volgen, omdat ik in mijn dagelijks leven tegen een aantal zaken aanliep. Wat mij heeft aangesproken is dat er een sterke theoretische onderbouwing is, waardoor ik stof makkelijk heb kunnen linken aan mijn eigen casuïstiek en eenvoudig heb kunnen toepassen in de praktijk.

Het heeft direct invloed gehad op hetgeen dat voor mij belangrijk is en waar mijn ontwikkelbehoefte ligt. Ik heb een helder beeld verkregen van hoe ik zelf opereer en hoe ik overkom op anderen.

Hans Opmeer, Eigenaar STERKADO

Sluit

Een grote toegevoegde waarde

Een zeer reflectieve training, waarbij je krachten en ontwikkelpunten helder worden. In de training wordt gewerkt met duidelijke modellen en praktische werkvormen die het makkelijk toepasbaar maken. Een grote toegevoegde waarde is dat je leert te objectiveren. Zaken die ik nu intuïtief ervaar weet ik uit te leggen en anderen in mee te nemen. YEARTH Academy is vriendelijk, flexibel, denkt in kansen en mogelijkheden en alles ziet er super strak uit.

Floor Vos, Business Developer

Sluit

Een andere kijk op accountmanagement

Ik heb de training bij YEARTH Academy als zeer waardevol ervaren. Het heeft mij een andere kijk gegeven op accountmanagement. De trainer heeft veel praktijk kennis en ervaring en weet gemakkelijk een connectie te leggen tussen de verschillen en overeenkomsten binnen de groep en ieder zijn werkzaamheden. Een training volgen bij YEARTH? Vooral doen!

Robin Teeuwen, Commercieel Adviseur

Sluit

Direct toepasbaar

Ik heb de training Professioneel Accountmanagement van YEARTH Academy gevolgd. Een training met een goede structuur en een zeer persoonlijke aanpak vanuit de trainer. Wat mij heeft aangesproken, is dat de theorie wordt behandeld op basis van mijn persoonlijke casuïstiek. Geen droge inhoud, maar echt toegepast op hetgeen waar ik te maken mee krijg binnen de business. Ik ben beter in staat om gesprekstechnieken toe te passen die voor een optimaal rendement zorgen. Als je slagen wilt maken in je carrière en zorg wilt dragen voor een betere conversie, dan is dit de training die je wilt volgen!

Quinten Lookamp, Sales Development Representative

Sluit

Andere kijk op accountmanagement

Ik heb de training bij YEARTH Academy als zeer waardevol ervaren. Het heeft mij een andere kijk gegeven op accountmanagement. De trainer heeft veel praktijk kennis en ervaring en weet gemakkelijk een connectie te leggen tussen de verschillen en overeenkomsten binnen de groep en ieder zijn werkzaamheden. Een training volgen bij YEARTH? Vooral doen!

Robin Teeuwen, Commercieel Adviseur

Sluit

Concrete handvatten

Dit is een zeer uitgebreide management training, waarbij veel aspecten van leiderschap aan bod komen. De trainer maakt het gemakkelijk om het in de praktijk toe te passen door met concrete handvatten te werken die ik goed in mijn huidige werk terug kan laten komen.

Edith Eskens, Manager Ontwikkeling & Ondersteuning

Sluit

Zeer kundig en persoonlijk!

Ik heb diverse YEARTH trainingen doorlopen. Elke keer weer bijzonder inspirerend. Ze brengen de nodige inzichten en bieden me concrete handvaten voor mijn carrière. Wat mij het meeste aanspreekt is de kundigheid van de trainers en de persoonlijke aanpak.

Patricia Leeman, CEO Quantibus.nl

Sluit

Persoonlijk en hands-on

Een YEARTH Academy training is zeer persoonlijk en hands-on. Geen gecompliceerde opzet, maar een toepasbare training die het makkelijk maakt om direct praktisch mee aan de slag te gaan. Ik zou de training daarom absoluut aanraden aan anderen.

Rémy van den Berg, Salesmanager

Sluit

Een absolute aanrader!

Ik heb YEARTH ervaren als zeer servicegericht. En dat zit hem mijns inziens in het hele traject van ontvangst en verzorging tijdens sessies als in zorgvuldige voorbereidingsliteratuur, het maatwerk en afwijken van het programma in de sessies op basis van de behoeften van de groep en het individu tot en met de nazorg door middel van extra documentatie/ theorie en zelfs extra coaching. Warm!

Maar het meeste indruk heeft Erik als trainer op mij gemaakt. Hij is met niemand te vergelijken; met geen mens en geen trainer. Hij is uitzonderlijk getalenteerd op gebied van mensen doorgronden en weet direct de ‘angel’ te benoemen; hiermee heeft hij mij bijzonder geraakt en waanzinnig verder geholpen. Ik baal dat het traject er op zit!

Maaike Geijsel, Teammanager Corporate Sponsoring.

Sluit

Voor mij was het een zeer leerzame en nuttige training waarin ik veel heb geleerd hoe ik op een effectieve manier kan opereren. Vooral de praktijkgerichte aanpak heeft mij aangesproken. Trainer is vakbekwaam en geeft duidelijke uitleg. Locatie is goed te bereiken. Ik ben erg tevreden.

Lennard v.d. Berg, MaxGrip, Jr. Accountmanager

Door de manier van de aanpak van de training wordt je uit je comfortzone gehaald. Organisatie, training, trainer, syllabus, trainingslocatie: een welverdiende 10!

Pim Beijk, Sterk Inspecties, Manager

De training geeft je heel wat nieuwe inzichten en aanknopingspunten. Door de hands-on aanpak, het delen van kennis van de trainer maar ook onderling zorgt voor veel waarde. Prettige structuur, een hele boeiende training!

Rob Kuijpers, ICTZ, Accountmanager

Perfecte compacte setting, de trainer heeft een enorme sales ervaring en weet dit goed over te brengen. Volgen! Goede aanvulling voor je accountmanagement vaardigheden.

Natasja Soolsma, It-Staffing, Recruiter

Geweldig, moet je zeker doen! Super leerzaam en vooral ook heel leuk. Deze manier van leren en interactie maakt dat je de kennis daadwerkelijk opslaat en gebruikt.

Laura van Kempen, Hippo, Accountmanager

Deze training is leerzaam, interessant en boeiend. De manier waarop de theorie gelijk wordt toegepast in de praktijk maakt dat je makkelijk leert. Een aanrader!

Thom Koopman, Bikkel Dienstverlening, Accountmanager

Door de praktijkgerichte training merk ik dat ik de training na iedere trainingsdag direct kon toepassen in de praktijk. Door deze training heb ik meer inzicht gekregen in de verschillende gesprekstechnieken. Ik pas deze toe en merk dat ik een betere aansluiting vindt bij de behoefte van de klant. Echt een aanrader!

Tijmen van der Werf, WorkFits, Sales consultant

Ik was van begin tot einde geboeid. De training was nuttig en zeer effectief. Zeker een aanrader.

Rienk-Jan Benedictus, Heijs Food Products, Sales/Accountmanager

De training is interactief en persoonlijk waarbij de trainer kiest voor een directe benadering met een lach. Het is een zinvolle training, heel leerzaam met een goede opbouw.

G. Bakker, Accountmanager

Wat ik erg fijn vond is dat de training een open invulling had. De persoonlijke betrokkenheid tijdens het gehele traject maakt dat het een hele toegankelijke training is. De kleine groep werkte prettig. Absolute must do training als accountmanager!

Ghislaine Damen

Plaats & data

Op de onderstaande data wordt deze training op de volgende locaties gehouden:

Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Loosdrecht, Maastricht, Naarden, Online, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

 • 2 en 16 augustus 2024
 • 5 en 19 september 2024
 • 18 september en 2 oktober 2024
 • 1 en 15 oktober 2024
 • 16 en 30 oktober 2024
 • 8 en 22 november 2024
 • 26 november en 10 december 2024
 • 3 en 17 december 2024
 • 8 en 22 januari 2025
 • 23 januari en 6 februari 2025
 • 7 en 21 februari 2025
 • 18 februari en 4 maart 2025

Kosten

Deelnameprijs € 1.095,-

Toelichting

Dit bedrag is inclusief: intake, syllabus, trainingsmaterialen, dagarrangement, uitgebreide lunch, een YEARTH certificaat en een jaar lang toegang tot het Online Learning Platform. Exclusief BTW. Wanneer je de BTW niet kunt verrekenen is vrijstelling mogelijk. Neem hiervoor even contact met ons op: 088 – 200 8800.

Training

> Voeg extra brochure toe
Geslacht*
Inschrijving voltooien. Een moment geduld a.u.b.

Wat kun je verwachten na het aanvragen van een brochure?

Na het invullen van het bovenstaande formulier kun je direct de brochure downloaden. Mocht je behoefte hebben aan een gratis intakegesprek, neem dan even contact met ons op: 088 – 200 8800.
Wij helpen je graag met het vinden van de juiste training!

Typisch YEARTH

 • Alleen de allerbeste trainers.
 • Trainingen met impact.
 • Kleine groepen.
 • Klassikaal of online.
 • Online Learning Platform.
 • ± Evaluatie score van: 9,4.

Ook Incompany

Deze training liever binnen je organisatie organiseren? Benieuwd hoe wij het programma naadloos kunnen laten aansluiten op jullie leerdoelen en behoefte? Bel voor meer informatie:
088 – 200 8800.

Datum en locatie

Persoonlijke gegevens

Geslacht*
Inschrijving voltooien. Een moment geduld a.u.b.

Wat kun je verwachten na het plaatsen van een optie?

Door het invullen van het bovenstaande formulier plaats je kosteloos een optie. Deze optie is twee weken geldig en verloopt automatisch. Een van onze Learning Consultants neemt binnen enkele dagen contact met je op en kijkt dan graag hoe je het hoogst mogelijke rendement uit je training kunt halen. Uiteraard kun je ook een optie plaatsen door ons te bellen: 088 – 200 8800.

Typisch YEARTH

 • Alleen de allerbeste trainers.
 • Trainingen met impact.
 • Kleine groepen.
 • Klassikaal of online.
 • Online Learning Platform.
 • ± Evaluatie score van: 9,4.

Datum en locatie

Reis je met de auto of OV?

Persoonlijke gegevens

Geslacht*

Digitale factuur verzenden aan

Factureren aan

Wil je dat wij een opdracht-/inkoopnummer op de factuur vermelden, dan kun je deze hier invullen. Wanneer je deze nog moet aanvragen, kun je dat ook hier aangeven.

BTW verrekenbaar?
Inschrijving voltooien. Een moment geduld a.u.b.

Wat kun je verwachten na je inschrijving?

Na inschrijving ontvang je binnen één werkdag een e-mail van je persoonlijke trainingsassistent met de bevestiging van je aanmelding, een link naar je intake en uitleg over jouw trainingstraject. Mocht je vragen hebben kun je natuurlijk ook even bellen: 088 – 200 8800.

Typisch YEARTH

 • Alleen de allerbeste trainers.
 • Trainingen met impact.
 • Kleine groepen.
 • Klassikaal of online.
 • Online Learning Platform.
 • ± Evaluatie score van: 9,4.

Anderen bekeken ook

Professioneel Adviseren

Invloed uitoefenen en adviezen geaccepteerd krijgen zijn noodzakelijke competenties voor iedere professional. Daarbij dien je op een effectieve manier om te kunnen gaan met weerstanden en tegenwerpingen. In de training “Professioneel Adviseren” leer je hoe...

Professioneel Adviseren

Professioneel Adviseren

Volgende startdatum: 2 augustus
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Strategisch Accountmanagement

De verschillen tussen aanbieders worden transparanter, inzichtelijker en kleiner. De hedendaagse klant stelt andere en hogere eisen aan zijn leveranciers en organisaties kunnen daar veelal moeilijk op anticiperen. Met als gevolg dat de verhoudingen tussen...

Strategisch Accountmanagement

Strategisch Accountmanagement

Volgende startdatum: 2 augustus
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Salesmanagement in 4 maanden

Een unieke salesmanagement training waarin, met behulp van hedendaagse inzichten en modellen, jouw rol als salesmanager een extra dimensie krijgt. Onder begeleiding van zwaargewichten uit de praktijk word je in deze vierdaagse training geleerd hoe je...

Salesmanagement in 4 maanden

Salesmanagement in 4 maanden

Volgende startdatum: 30 augustus
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Design Thinking

Design Thinking is een proces dat door organisaties steeds vaker wordt toegepast om sneller en klantgerichter te innoveren. Een fundamenteel basisbeginsel bij Design Thinking is het ontwikkelen vanuit een diepgaand bewustzijn voor de mensen voor...

Design Thinking

Design Thinking

Volgende startdatum: 2 augustus
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer