088 - 200 8800 Open/sluit menu

Meet: Learning Strategist Lisa

Lisa werkt als Learning Strategist op de afdeling Learning & Development. Ze maakt trainingen op maat voor onze klanten. Deze stemt ze af op onze expertise, de verwachtingen van de deelnemers en ook betrekt ze de trainers ter voorbereiding bij dit proces. 

 Waar ligt je kracht? 

Deze vraag heb ik ook even getoetst bij mijn collega’s. Ik ben vrij stabiel en durf veel uitdagingen aan te gaan. Het scheelt dat ik geduld heb. Als ik niet meteen weet hoe iets moet dan begin ik gewoon en uiteindelijk leer ik het wel. Verder ben ik ook wel van het reflecteren en relativeren, daarmee hou ik mezelf en anderen om me heen scherp. Zo lees ik theorie en vraag mezelf dan af: hoe sta ik hier zelf eigenlijk in? En ik ga er ook over in gesprek. Op deze manier voer ik niet alleen mijn werk uit, maar integreer ik het ook in mijn eigen ontwikkeling 

 Wat is voor jou een fitte mindset? 

Dat je met een rustige en positieve mindset de dag doorkomt. Niet dat je bij een tegenslag meteen uit het veld geslagen bent, maar een mate van flexibiliteit blijft houden. Soms lopen dingen anders en met een mindset die fit is denk je dan: oké jammer, maar dit ga ik zo en zo aanpakken en weer door. Voor mij is het van belang dat ik voldoende rust neem. Daar liep ik eerder nog weleens tegenaan. Dan wilde ik alles meemaken en doen, maar dan merkte ik dat ik minder kon genieten van de leuke dingen en mensen waar ik normaal gesproken wel energie van kreeg. Dat soort dingen zijn voor mij wel een signaal dat ik weer even terug moet naar de basis. 

Hoe hou jij jezelf fit? 

Nou, aan sporten ontbreekt het wel wat. Dat staat op m’n to-do list waar ik binnenkort aan begin. Ik hou mezelf vooral fit door me te omringen met positieve mensen en omgevingen. Waar ik energie van krijg en die me geen energie kosten. Ik ga voor de balans tussen het opzoeken van dat wat mij plezier geeft en voldoende rustnemen. Zo benut ik mijn volledige potentieel. 

En wat is voor jou persoonlijk leiderschap? 

Persoonlijk leiderschap en ambitie liggen voor mij dichtbij elkaar. Het kan van alles zijn, gaat voor mij niet om iets met maatschappelijk aanzien. Maar juist dat je actief aan de slag gaat met dat wat je wilt bereiken en je niet passief achterover leunt en hoopt dat het allemaal wel goedkomt. Ik vraag mezelf regelmatig af: hoe gaat het? Waar ben ik blij mee en waar minder blij? Daar ga ik dan vervolgens actief mee aan de slag. Ook door het aangaan van contact met anderen blijf ik openstaan voor nieuwe inzichten.  

Benieuwd naar tips om een fitte mindset te ontwikkelen?