088 - 200 8800 Open/sluit menu

Back to the office

De zomervakantie is (bijna) voorbij. Tijd om het ‘gewone’ ritme weer op te pakken. Of je nu digitaal of in real life van start gaat; zorg ervoor dat je weer begint met een flinke dosis energie. Met deze vier ‘Back to the Office’ tips van onze YEARTH collega’s kom je al een heel eind!

1. Maak van stress je vriend

Terug van vakantie is het even aanpoten. Een uitpuilende mailbox, catch-ups met collega’s en een volle agenda kunnen voor opstartstress zorgen. Hoe ik met stress en werkdruk omga? Allereerst door het te accepteren en stress in mijn voordeel te gebruiken. Ik zie het als een uitdaging; dankbaar voor de mooie projecten die er liggen en een kans om mezelf te tarten en nog productiever te werken. Onderzoek laat zien dat je zelf een behoorlijke vinger in de pap hebt over de manier waarop je stress ervaart. Je mindset beïnvloedt je ervaring en daarmee ook je fysieke respons. Wil je leren hoe je beter met stressvolle situaties om kunt gaan? Volg dan de training Optimaal omgaan met stress. Luna Zoina – Sales Manager.

2. Een gestructureerde planning 

Een goede overdracht vóór de vakantie is natuurlijk heel belangrijk. Daar zorg ik altijd voor. Mijn collega kan dan gedurende mijn afwezigheid bijhouden wat ze heeft kunnen oppakken en wat nog openstaat. Tijdens mijn vakantie ontvang ik uiteraard veel mails. Tijd om hier tijdens de eerste werkdag door heen te gaan! Ik scan mijn mails op ‘need to know’, ‘nice to know’ en ‘not to know’. Vervolgens inventariseer ik wat er gedaan moet worden en maak ik een gestructureerde planning waar ik niet van probeer af te wijken. Dit geeft mij een beter overzicht en doordat ik dit ook duidelijk communiceer naar mijn collega’s weten ze wanneer ze iets van mij kunnen verwachten. Wil je leren hoe je een optimaal productiviteitsritme creëert? Volg dan de training Timemanagement en haal aantoonbaar meer rendement uit je dag. Bernadette Splint – Customer Success Specialist.

3. Uitzoomen om in te zoomen

Een vakantie zie ik als het ideale moment om even uit te zoomen. Door afstand te nemen van de dagelijkse activiteiten op kantoor ga je de grote lijnen weer zien. Wanneer ik een paar dagen met andere dingen bezig ben, krijg ik meer ruimte om uit te zoomen. Volgens Adam Galinsky, sociaal psycholoog en expert op gebied van reizen en creativiteit, hebben de nieuwe impulsen die je tijdens een vakantie ervaart dan ook een positief effect op je. “Nieuwe geluiden, geuren, smaken en sensaties activeren nieuwe synapsen in ons brein en bieden onze geest dus de kans zichzelf nieuw leven in te blazen”, aldus Galinsky. Bij terugkomst op kantoor zet ik als eerste mijn nieuwe ideeën op papier; dat geeft mij veel energie om weer aan de slag te gaan!
Birgit Lokenberg – Marketing Professional.

4. Plan een work-out in

Ik sport veel maar ook mijn lichaam zet ik tijdens een vakantie in de time-out modus. Om bij terugkomst het gewone ritme weer op te pakken, plan ik na mijn eerste werkdag meteen een bootcamp les in. Sporten is voor mij echt ontspanning. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat een vitaal levenspatroon ervoor zorgt dat je mentaal veerkrachtiger bent. Hierdoor kun je beter en efficiënter omgaan met stress. Bij langdurige stress blijft namelijk het cortisolgehalte structureel hoog en heeft het lichaam daardoor geen tijd om het natuurlijke evenwicht tussen inspanning en ontspanning te herstellen. Regelmatig bewegen is dan ook heel belangrijk voor mij! Annick Kuijpers – Content Creator.

Gerelateerde trainingen

Timemanagement

Na deze praktische en inspirerende training heb je geleerd hoe je een optimaal productiviteitsritme creëert.

Timemanagement

Timemanagement

Volgende startdatum: 15 augustus
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Persoonlijke Effectiviteit

Helder communiceren waar je belangen en wensen liggen? Resultaatgericht en doeltreffend te werk gaan? Dat leer je in deze training.

Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke Effectiviteit

Volgende startdatum: 15 augustus
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 3
Deelnameprijs: € 1.495,-
Lees meer

Optimaal omgaan met Stress

Stress, eerder regel dan uitzondering! In een leven vol ambities en mogelijkheden valt het af en toe niet mee om de regie te blijven houden. We kennen het allemaal wel: een hoofd vol met zorgen....

Optimaal omgaan met Stress

Optimaal omgaan met Stress

Volgende startdatum: 15 augustus
Locatie: 14 locaties
Aantal dagen: 1
Deelnameprijs: € 695,-
Lees meer

Emotionele Intelligentie

Het onderscheidende vermogen tussen professionals ligt niet zozeer in de cognitieve intelligentie (IQ), maar in hun emotionele intelligentie (EQ). In deze unieke en inspirerende training ga je, onder begeleiding van een ervaren gedragsspecialist, in op...

Emotionele Intelligentie

Emotionele Intelligentie

Volgende startdatum: 15 augustus
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer