088 - 200 8800 Open/sluit menu

Praktische informatie

Doorlooptijd

Deze training wordt in 3 dagen gegeven.

Tijden

Van 9:30 uur tot 17:00 uur.

Aantal deelnemers

Maximaal 10.

Incompany

Bij meerdere deelnemers is een Incompany training wellicht interessant.

Locaties

Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Loosdrecht, Maastricht, Naarden, Online, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Liever online?

Deze training is ook online te volgen.

Deelnameprijs

€ 1.595,- excl. BTW

Inleiding

Het belang van diversiteit en inclusie wordt steeds inzichtelijker. Recente onderzoeken laten zien dat organisaties zich sneller en beter kunnen aanpassen aan de veranderingen en trends binnen hun markt. Een cultuur waarin diversiteit de boventoon voert, versterkt namelijk het innovatieve vermogen, daagt talenten uit ideeën aan te dragen en zich vrij te ontwikkelen. Dit vraagt echter om leiders die in staat zijn om te kunnen gaan met diversiteit. De belangrijkste uitdaging hierbij; hoe bouw je inclusiviteit binnen teams?

Iets voor jou

De training “Inclusief Leiderschap” is bestemd voor leidinggevende en HRM managers, die van diversiteit en inclusie een belangrijk onderdeel willen maken binnen hun organisatie- en/of teamcultuur.

Resultaat

Na deze training weet je hoe beeldvorming en stereotypering gevormd worden en hoe jij een essentiële rol kunt spelen om dit te voorkomen. Je hebt inzicht gekregen in het effect van diversiteit en inclusie binnen organisaties. Je bent in staat een belangrijke leiderschapsrol in te nemen binnen een omgeving van diversiteit. Daarnaast heb je geleerd hoe je, op basis van onderzoeken, op een praktische manier je team inclusiever kunt maken.

Ben je benieuwd of deze training bij je past? Plan een gratis gesprek met een Learning Consultant!

Programma

Dag 1

09:30 Start training

 • A quick scan: een analyse van de huidige cultuur binnen jouw team en organisatie.
 • Hoe divers en inclusief is jullie organisatie, team(s) en hoe kijk jij hiernaar als leidinggevende?
 • Beeldvorming: hoe zien jullie elkaar en anderen en op welke manier wordt dit beïnvloed door afkomst, gender en uiterlijk?
 • Het reframen van je beeldvorming(en).
 • Het creëren van vertrouwen: sturen en verbinden van de onderstroom binnen je team en organisatie.
 • Het versterken en vergroten van draagvlak voor diversiteit en jouw rol als leidinggevende en cultuurdrager.
 • Voor de tussenliggende periode: het uitwerken van actiepunten.

17:00 Einde training

Dag 2

09:30 Start training

 • Teamwerking: de verschillende invloeden binnen je team.
 • Essentiele eigenschappen van inclusieve leiders.
 • Zelfanalyse: hoe scoor jij op basis van deze eigenschappen?
 • Culturele verschillen en stromingen binnen teams in kaart gebracht.
 • Kijk naar wat ons verbindt: welke kwaliteiten kunnen we vanuit diversiteit optimaal benutten?
 • Inzage in diverse strategieën en werkvormen om medewerkers binnen teams te laten verbinden.
 • Voor de tussenliggende periode: het uitwerken van actiepunten.

17:00 Einde training

Dag 3

09:30 Start training

 • Hoe je als inclusief leidinggevende optimaal kunt samenwerken en communiceren.
 • Geweldloze communicatie binnen een diverse omgeving.
 • Het creëren van een veilige werkomgeving waarin openheid centraal staat.
 • Inspelen op ongewenst gedrag en het herstellen van een constructieve samenwerking.
 • Een concrete en getoetste Roadmap voor in de praktijk.
 • Voor na de training: het opstellen van een actieplan.

17:00 Einde training

Zo zorgen wij dat je het hoogste resultaat uit je training haalt…

Stap 1. Je start met een intake

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Je kunt er tevens voor kiezen om je intake telefonisch toe te lichten. Op basis van de intake delen wij je in bij een trainingsgroep met overeenkomstige achtergrond, leerdoelen en aandachtspunten.

Stap 2. Je volgt een inspirerende en interactieve training

Het trainingsprogramma van de driedaagse training “Inclusief Leiderschap” kenmerkt zich door inspirerende inleidingen, die gevolgd worden door theoretische inzichten en praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat je met en van elkaar leert. Tussen de trainingsdagen door werk je opdrachten uit, welke in vervolgsessies teruggekoppeld worden.

Stap 3. Een jaar lang toegang tot je Online Learning Platform

Vanaf je eerste trainingsdag bieden wij je de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen bij het in de praktijk brengen van de kennis en inzichten die je opdoet tijdens de training. Middels het Online Learning Platform, jouw persoonlijke leeromgeving, kun je op de momenten dat het jou het beste uitkomt leren. Via de YEARTH app, je tablet of computer kun je artikelen lezen, extra informatie aanvragen, maar ook ondersteuning ontvangen van je trainer.

Over je trainer

De training wordt gegeven door een ervaren trainer op het gebied van leiderschap. Onze trainers zijn mensen met een gedegen opleiding en ruime praktijkervaring. Ieder binnen zijn of haar specialisatie. Door hun jarenlange ervaring begrijpen zij wat er leeft binnen jouw vakgebied. YEARTH trainers kenmerken zich door hun aanpak; positief confronterend, sterk analytisch, gedragsspecialisten, wars van trucjes, een flinke dosis praktijk- en trainerservaring en een focus op samen met deelnemers het hoogst mogelijke resultaat behalen.

Ervaringen

Sluit

Zeer leerzaam!

Ik heb de training als zeer leerzaam ervaren. Ik ben mij van veel zaken bewuster geworden en weet hier op een specifieke manier op in te spelen. Het geleerde is voor mij een dagelijkse toevoeging geworden en heeft mijn inzichten en vaardigheden versterkt. Een goede training, goede verzorging en directe toepasbaarheid naar de praktijk.

Amber Moens, IA Sourcing Consultant

Sluit

Sterke onderbouwing

Ik ben de training gaan volgen, omdat ik in mijn dagelijks leven tegen een aantal zaken aanliep. Wat mij heeft aangesproken is dat er een sterke theoretische onderbouwing is, waardoor ik stof makkelijk heb kunnen linken aan mijn eigen casuïstiek en eenvoudig heb kunnen toepassen in de praktijk.

Het heeft direct invloed gehad op hetgeen dat voor mij belangrijk is en waar mijn ontwikkelbehoefte ligt. Ik heb een helder beeld verkregen van hoe ik zelf opereer en hoe ik overkom op anderen.

Hans Opmeer, Eigenaar STERKADO

Sluit

Een grote toegevoegde waarde

Een zeer reflectieve training, waarbij je krachten en ontwikkelpunten helder worden. In de training wordt gewerkt met duidelijke modellen en praktische werkvormen die het makkelijk toepasbaar maken. Een grote toegevoegde waarde is dat je leert te objectiveren. Zaken die ik nu intuïtief ervaar weet ik uit te leggen en anderen in mee te nemen. YEARTH Academy is vriendelijk, flexibel, denkt in kansen en mogelijkheden en alles ziet er super strak uit.

Floor Vos, Business Developer

Sluit

Een andere kijk op accountmanagement

Ik heb de training bij YEARTH Academy als zeer waardevol ervaren. Het heeft mij een andere kijk gegeven op accountmanagement. De trainer heeft veel praktijk kennis en ervaring en weet gemakkelijk een connectie te leggen tussen de verschillen en overeenkomsten binnen de groep en ieder zijn werkzaamheden. Een training volgen bij YEARTH? Vooral doen!

Robin Teeuwen, Commercieel Adviseur

Sluit

Direct toepasbaar

Ik heb de training Professioneel Accountmanagement van YEARTH Academy gevolgd. Een training met een goede structuur en een zeer persoonlijke aanpak vanuit de trainer. Wat mij heeft aangesproken, is dat de theorie wordt behandeld op basis van mijn persoonlijke casuïstiek. Geen droge inhoud, maar echt toegepast op hetgeen waar ik te maken mee krijg binnen de business. Ik ben beter in staat om gesprekstechnieken toe te passen die voor een optimaal rendement zorgen. Als je slagen wilt maken in je carrière en zorg wilt dragen voor een betere conversie, dan is dit de training die je wilt volgen!

Quinten Lookamp, Sales Development Representative

Sluit

Andere kijk op accountmanagement

Ik heb de training bij YEARTH Academy als zeer waardevol ervaren. Het heeft mij een andere kijk gegeven op accountmanagement. De trainer heeft veel praktijk kennis en ervaring en weet gemakkelijk een connectie te leggen tussen de verschillen en overeenkomsten binnen de groep en ieder zijn werkzaamheden. Een training volgen bij YEARTH? Vooral doen!

Robin Teeuwen, Commercieel Adviseur

Sluit

Concrete handvatten

Dit is een zeer uitgebreide management training, waarbij veel aspecten van leiderschap aan bod komen. De trainer maakt het gemakkelijk om het in de praktijk toe te passen door met concrete handvatten te werken die ik goed in mijn huidige werk terug kan laten komen.

Edith Eskens, Manager Ontwikkeling & Ondersteuning

Sluit

Zeer kundig en persoonlijk!

Ik heb diverse YEARTH trainingen doorlopen. Elke keer weer bijzonder inspirerend. Ze brengen de nodige inzichten en bieden me concrete handvaten voor mijn carrière. Wat mij het meeste aanspreekt is de kundigheid van de trainers en de persoonlijke aanpak.

Patricia Leeman, CEO Quantibus.nl

Sluit

Persoonlijk en hands-on

Een YEARTH Academy training is zeer persoonlijk en hands-on. Geen gecompliceerde opzet, maar een toepasbare training die het makkelijk maakt om direct praktisch mee aan de slag te gaan. Ik zou de training daarom absoluut aanraden aan anderen.

Rémy van den Berg, Salesmanager

Sluit

Een absolute aanrader!

Ik heb YEARTH ervaren als zeer servicegericht. En dat zit hem mijns inziens in het hele traject van ontvangst en verzorging tijdens sessies als in zorgvuldige voorbereidingsliteratuur, het maatwerk en afwijken van het programma in de sessies op basis van de behoeften van de groep en het individu tot en met de nazorg door middel van extra documentatie/ theorie en zelfs extra coaching. Warm!

Maar het meeste indruk heeft Erik als trainer op mij gemaakt. Hij is met niemand te vergelijken; met geen mens en geen trainer. Hij is uitzonderlijk getalenteerd op gebied van mensen doorgronden en weet direct de ‘angel’ te benoemen; hiermee heeft hij mij bijzonder geraakt en waanzinnig verder geholpen. Ik baal dat het traject er op zit!

Maaike Geijsel, Teammanager Corporate Sponsoring.

Sluit

Met een gezonde weerstand ben ik het trainingstraject ingestapt. Maar vanaf het begin tot het einde van het trainingstraject heb ik een sterke leercurve doorgemaakt. De manier waarop de trainer de leerstof heeft overgebracht heeft mij geïnspireerd om zelf een nog betere manager te gaan worden. Ik wil YEARTH graag bedanken voor de enorme gedrevenheid en het hoge serviceniveau gedurende het trainingstraject. Mijn volgende training zal ik zeker weer bij YEARTH gaan volgen.

A. Pauwels

Ik heb veel trainingen in mijn loopbaan mogen volgen. Deze training steekt daar ver boven uit. De training is vernieuwend en de manier waarop de training gegeven is erg inspirerend.

G. Mertens

Bijzondere training voor iedereen die zich wil verdiepen in leidinggeven en daarbij zichzelf wil zijn en blijven. Ik heb veel geleerd. Zeer bruikbaar, leerzaam en zeker toepasbaar in de praktijk.

Karlijn Strick

Perfect! Je leert veel, ook over jezelf. De best practices en persoonlijke interactie hebben mij nieuwe inzichten gegeven.

Ron Brinkhuis

Deze training laat je nadenken over jezelf. Even stilstaan, reflecteren en oefenen op basis van theoretische kennis.

Jeroen Aleman

Ik heb zeer bruikbare handvatten aangereikt gekregen en ben tot andere inzichten gekomen. Ik heb veel aan deze training gehad en nu is het de taak om het in de praktijk te brengen.

Dineke de Boer

Echt een aanrader. Wat je tijdens deze training leert kun je direct toepassen in de praktijk. Je leert kwetsbaar en coachend bezig zijn en hier de beste methode in vinden.

Teun Geerts

Goede combinatie theorie en praktijk. Veel voorbeelden die helpen om de verschillende technieken te begrijpen. Leerzame training waardoor je niet alleen jezelf beter gaat begrijpen, maar vooral anderen beter kunt helpen/ sturen.

Nadya Sastrohardjo

Uitstekende training! Training op maat, precies afgestemd op de wensen. Het geeft handvatten om op een compleet nieuwe wijze leiding te geven. Zeer effectief.

Rob Beckman, Hatenboer-Neptunus

Plaats & data

Op de onderstaande data wordt deze training op de volgende locaties gehouden:

Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Loosdrecht, Maastricht, Naarden, Online, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

 • 15 mei, 29 mei en 12 juni 2024
 • 6 juni, 20 juni en 4 juli 2024
 • 2, 16 en 30 juli 2024
 • 23 augustus, 6 september en 20 september 2024
 • 10 september, 24 september en 8 oktober 2024
 • 2, 16 en 30 oktober 2024
 • 29 oktober, 12 november en 26 november 2024
 • 5 november, 19 november en 3 december 2024
 • 22 november, 6 december en 20 december 2024
 • 17 december 2024 — 7 en 21 januari 2025
 • 8 januari, 22 januari en 5 februari 2025
 • 28 januari, 11 februari en 25 februari 2025

Kosten

Deelnameprijs € 1.595,-

Toelichting

Dit bedrag is inclusief: intake, syllabus, trainingsmaterialen, dagarrangement, uitgebreide lunch, een YEARTH certificaat en een jaar lang toegang tot het Online Learning Platform. Exclusief BTW. Wanneer je de BTW niet kunt verrekenen is vrijstelling mogelijk. Neem hiervoor even contact met ons op: 088 – 200 8800.

Training

> Voeg extra brochure toe
Geslacht*
Inschrijving voltooien. Een moment geduld a.u.b.

Wat kun je verwachten na het aanvragen van een brochure?

Na het invullen van het bovenstaande formulier kun je direct de brochure downloaden. Mocht je behoefte hebben aan een gratis intakegesprek, neem dan even contact met ons op: 088 – 200 8800.
Wij helpen je graag met het vinden van de juiste training!

Typisch YEARTH

 • Alleen de allerbeste trainers.
 • Trainingen met impact.
 • Kleine groepen.
 • Klassikaal of online.
 • Online Learning Platform.
 • ± Evaluatie score van: 9,4.

Ook Incompany

Deze training liever binnen je organisatie organiseren? Benieuwd hoe wij het programma naadloos kunnen laten aansluiten op jullie leerdoelen en behoefte? Bel voor meer informatie:
088 – 200 8800.

Datum en locatie

Persoonlijke gegevens

Geslacht*
Inschrijving voltooien. Een moment geduld a.u.b.

Wat kun je verwachten na het plaatsen van een optie?

Door het invullen van het bovenstaande formulier plaats je kosteloos een optie. Deze optie is twee weken geldig en verloopt automatisch. Een van onze Learning Consultants neemt binnen enkele dagen contact met je op en kijkt dan graag hoe je het hoogst mogelijke rendement uit je training kunt halen. Uiteraard kun je ook een optie plaatsen door ons te bellen: 088 – 200 8800.

Typisch YEARTH

 • Alleen de allerbeste trainers.
 • Trainingen met impact.
 • Kleine groepen.
 • Klassikaal of online.
 • Online Learning Platform.
 • ± Evaluatie score van: 9,4.

Datum en locatie

Reis je met de auto of OV?

Persoonlijke gegevens

Geslacht*

Digitale factuur verzenden aan

Factureren aan

Wil je dat wij een opdracht-/inkoopnummer op de factuur vermelden, dan kun je deze hier invullen. Wanneer je deze nog moet aanvragen, kun je dat ook hier aangeven.

BTW verrekenbaar?
Inschrijving voltooien. Een moment geduld a.u.b.

Wat kun je verwachten na je inschrijving?

Na inschrijving ontvang je binnen één werkdag een e-mail van je persoonlijke trainingsassistent met de bevestiging van je aanmelding, een link naar je intake en uitleg over jouw trainingstraject. Mocht je vragen hebben kun je natuurlijk ook even bellen: 088 – 200 8800.

Typisch YEARTH

 • Alleen de allerbeste trainers.
 • Trainingen met impact.
 • Kleine groepen.
 • Klassikaal of online.
 • Online Learning Platform.
 • ± Evaluatie score van: 9,4.

Anderen bekeken ook

Coachend Leiderschap in 4 maanden

Coachen is inmiddels een begrip, maar wat maakt juist coachen zo’n effectief middel om het potentieel uit je mensen naar boven te halen? Welk effect heeft coachend leidinggeven op het rendement van je team? En...

Coachend Leiderschap in 4 maanden

Coachend Leiderschap in 4 maanden

Volgende startdatum: 17 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Werven & Selecteren van Nieuwe Medewerkers

Kandidaten worden vaak aangenomen op hun kennis en expertise (IQ), maar onderzoek laat zien dat dezelfde kandidaten veelal hun baan verliezen op basis van hun beperkte emotionele intellectuele ontwikkeling (EQ). In de training “Het Werven...

Werven & Selecteren van Nieuwe Medewerkers

Werven & Selecteren van Nieuwe Medewerkers

Volgende startdatum: 8 mei
Locatie: 18 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

High Impact Leadership

Als leidinggevende wil je het beste uit je mensen halen. Hoe doe je dat? Volg de training en vergroot je impact als leidinggevende.

High Impact Leadership

High Impact Leadership

Volgende startdatum: 17 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Loopbaanbegeleiding

Het geven van loopbaanadviezen en het opstellen van loopbaanplannen vormen een steeds belangrijker onderdeel van de hedendaagse HR-activiteiten. Medewerkers maar ook organisaties hebben steeds meer behoefte aan helderheid en richting over de wederzijdse verwachtingen ten...

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Volgende startdatum: 8 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer