088 - 200 8800 Open/sluit menu

Persoonlijk Leiderschap: own it!

Persoonlijk leiderschap gaat over het sturen van je eigen leven. Met het nemen van persoonlijk leiderschap kies je zelf wat je belangrijk vindt en handel je naar jouw drijfveren. Je creëert je eigen leven. Veel mensen willen graag een Persoonlijk Leider zijn, maar worstelen om er te komen. Regie nemen over je eigen leven klinkt zo logisch maar blijkt in de praktijk best lastig te zijn.

Hoe word je géén Persoonlijk Leider?

Door de volgende gedragingen waar mensen zich, situatieafhankelijk, in meer of mindere mate in herkennen:

1. De schuld bij een ander neerleggen. 

Als ons iets vervelends overkomt of wordt aangedaan, hebben we de neiging om een ‘zondebok’ aan te wijzen. Iets of iemand anders is de oorzaak van onze ellende. Het risico is dat je jezelf ziet als slachtoffer en je zo ook gedraagt: negatief, reactief en passief. Bij Persoonlijk Leiderschap zoek je juist de oplossing bij jezelf en neem je stappen om de situatie op te lossen of er iets positiefs uit te halen voor jezelf.

2. Overmand raken door emoties. 

Emoties zijn menselijk. Echter, het is niet goed om in je gedrag je te veel te laten leiden door emoties: euforie, boosheid, onmacht of angst. Je bent dan minder in staat om goed te oordelen en je bereikt hierdoor niet wat je wilt. Persoonlijk Leiderschap is dus kiezen voor het meest effectieve gedrag in een bepaalde situatie.

3. Een ander willen pleasen. 

Van nature willen we graag aardig gevonden worden. Dit oerinstinct is onderdeel van ons overlevingsmechanisme. Maar het zorgt er ook voor dat we ons vaak laten leiden door wat iemand anders graag wilt. Hierdoor maken we soms keuzes waar we eigenlijk niet blij mee zijn. Persoonlijk Leiderschap gaat juist over zelf de regie nemen in plaats van de speelbal te zijn van je omgeving.

Hoe word je wél een Persoonlijk Leider?

Om regie te nemen over je leven en dus Persoonlijk Leiderschap te tonen, dien je eerst jezelf te onderzoeken. Hierdoor is het uiteindelijk mogelijk om de juiste richting te geven aan jouw leven. Essentieel bij Persoonlijk Leiderschap zijn de volgende onderdelen:

1. Zelfbewustzijn.  

De eerste stap naar Persoonlijk Leiderschap is zelfbewustzijn. Weten waar je goed in bent en weten wat je minder sterke kanten zijn. Ook is het van belang te achterhalen wat jou als individu drijft, boeit, inspireert en voldoening geeft. Ontdek wat je belangrijk vindt in het leven én in je werk.

2. Het nemen van eigenaarschap.  

Eigenaarschap wordt gedefinieerd als een bepaalde houding waarbij het voelt alsof een doel of een deel van dit doel van jou is. Om eigenaarschap te ervaren zijn verantwoordelijkheid en zelfstandigheid nodig. Veel mensen ontsnappen aan deze verantwoordelijkheid door zich afhankelijk op te stellen en door externe factoren de schuld te geven.

2. Het hebben van een Growth Mindset.  

Mensen kunnen overwegend meer een Fixed Mindset of een Growth Mindset hebben. Met een Growth Mindset geloof je dat intelligentie en eigenschappen te ontwikkelen zijn. De verschillende effecten die een Fixed en Growth Mindset hebben op iemands manier van leren, werken en leven, zijn zeer groot. Door uitdagingen aan te gaan en je niet te laten ontmoedigen door tegenvallende resultaten is het mogelijk om een Growth Mindset te ontwikkelen om zo de meest optimale resultaten te behalen.

Tijdens de training ‘Bootcamp: Persoonlijk Leiderschap in 2 dagen’ leer je hoe je een Persoonlijk Leider wordt. De training vergt zelfreflectie en biedt eyeopeners. Je wordt uitgedaagd controle en verantwoordelijkheid te nemen over je eigen ambities.

Gerelateerde trainingen

Persoonlijk Leiderschap in 4 maanden

Wil je het beste uit jezelf naar boven halen? Een duidelijke richting geven aan je loopbaan? Heb je soms het gevoel druk te zijn met de verkeerde dingen? Ben je benieuwd wat je drijfveren zijn...

Persoonlijk Leiderschap in 4 maanden

Persoonlijk Leiderschap in 4 maanden

Volgende startdatum: 2 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Master your Mindset

De huidige crisis vraagt veel van ons. Daarin is je mindset allesbepalend!

Master your Mindset

Master your Mindset

Volgende startdatum: 7 mei
Locatie: 9 locaties
Aantal dagen: 1
Deelnameprijs: € 695,-
Lees meer

Bootcamp: Persoonlijk Leiderschap in 2 dagen

Wil je aan het roer staan van je eigen leven? Het beste uit jezelf naar bovenhalen? Een duidelijke richting geven aan je loopbaan? Ben je benieuwd wat je drijfveren zijn en hoe je deze optimaal...

Bootcamp: Persoonlijk Leiderschap in 2 dagen

Bootcamp: Persoonlijk Leiderschap in 2 dagen

Volgende startdatum: 21 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer

Persoonlijk Profileren

Hoe haal je het beste uit jezelf naar boven? Wat zijn je talenten en kwaliteiten? Hoe profileer je je op een daadkrachtige manier naar collega’s zonder dat je jezelf geweld aandoet? Hoe communiceer je helder,...

Persoonlijk Profileren

Persoonlijk Profileren

Volgende startdatum: 15 mei
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 2
Deelnameprijs: € 1.095,-
Lees meer