088 - 200 8800 Open/sluit menu

In gesprek met Jeffrey, Beate en Jordi

De verschuiving van een leiderschapsstijl, het starten van je eigen business of de verdieping in specifieke theorie; sommige gebeurtenissen of veranderingen in het leven vragen om een (persoonlijke) ontwikkeling. Voor dit interview gaan we in gesprek met Jeffrey, Beate en Jordi. Gericht op hun persoonlijke doelen kozen ze voor verschillende leertrajecten bij YEARTH Academy. Benieuwd naar hun ‘Momentum for life’?

Jeffrey de Heer - YEARTH Academy - Drieluikinterview - Blog        Beate Visser - YEARTH Academy - Drieluikinterview - Blog        Jordi Tuhumena - YEARTH Academy - Drieluikinterview - Blog

Kun je iets over jezelf vertellen?

Jeffrey: Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik in Zaandam. In mijn dagelijkse leven ben ik verantwoordelijk voor de Multi Vendor afdeling binnen SoftwareONE. SoftwareONE is een IT, Solutions en Services Platform van complete software- en cloudtechnologie oplossingen. Mijn afdeling houdt zich bezig met de digitale, commerciële en technologische transformatie bij onze klanten. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk leuke dingen te ondernemen met mijn gezin of vrienden. Daarnaast sport ik vier keer per week, bij voorkeur boksen of hardlopen. Dit zorgt bij mij voor de juiste fysieke en mentale balans. Onlangs volgde ik bij YEARTH Academy de training Psychologie voor Managers in 4 maanden.
Beate: In februari 2019 richtte ik mijn bedrijf ZeelVis-IT op. Ik ondersteun organisaties bij procesoptimalisaties en bij software implementaties. Na een succesvolle start, heb ik de keuze gemaakt om mezelf te ontwikkelen op het gebied van coaching en verandermanagement. Daarom volgde ik een tijdje terug de training Verandermanagement in 4 maanden.
Jordi: M
ijn achternaam Tuhumena doet het wellicht al vermoeden; ik heb een Molukse achtergrond. Ik ben graag sportief bezig; veld- en zaalvoetbal, soccersquash en kickboksen. Daarnaast verdiep ik me in het ondernemerschap en lees ik daar de nodige boeken over. Na mijn Finance opleiding en diverse salesfuncties ben ik in de recruitment wereld gerold. Momenteel ben ik werkzaam bij BlueTrail waar ik verantwoordelijk ben voor het vervullen van vacatures en het genereren van new business. Onlangs volgde ik de training Professioneel Accountmanagement in 4 maanden

Hoe belangrijk is persoonlijke groei voor je?
Jeffrey: Persoonlijk groei is erg belangrijk voor mij. Ik ben van mening dat je nooit uitgeleerd bent en dat je altijd het maximale uit jezelf moet proberen te halen. Ik ben erg blij dat ik bij SoftwareONE de gelegenheid krijg om mezelf te blijven ontwikkelen.
Beate: Enorm! Ik leer nog iedere dag. Soms zijn het hele kleine dingen maar ze zeggen niet voor niets je bent nooit te oud om te leren!
Jordi: Voor mij is persoonlijke én professionele ontwikkeling van essentieel belang. Dit zorgt ervoor dat ik uitdaging en tevens plezier blijf hebben in mijn werk. Middels het voeren van gesprekken met diverse ondernemers, het volgen van trainingen en mijn nieuwsgierigheid naar de zakelijke markt stimuleer ik mijn eigen ontwikkeling. In mijn ogen is stilstand achteruitgang en dat is tevens mijn trigger om te willen blijven groeien.

“Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd.”

Onlangs maakte je de keuze om jezelf verder te ontwikkelen. Wat waren de belangrijkste drijfveren hiervoor?

Jeffrey: Mijn algemene persoonlijke ontwikkeling en de toepasbaarheid hiervan tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik ben verantwoordelijk voor een afdeling van dertig personen. Binnen mijn vakgebied als leidinggevende zie ik een hele duidelijke verschuiving van een harde aansturing naar zacht aansturen, waarbij het individu meer en meer centraal komt te staan. Met de verdiepingsslag die ik wil maken door het volgen van het leertraject bij YEARTH Academy wil ik beter in staat zijn om de individuen binnen mijn team te coachen op persoonlijk niveau.
Beate: Het is erg belangrijk om aan jezelf te blijven werken. Jezelf ontwikkelen en verbeteren hoort bij het leven!
Jordi: Zoals hierboven vermeld heb ik geen sales gerelateerde opleiding gevolgd maar ben ik al wel ruime tijd werkzaam binnen deze tak van sport. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn kennis op het gebied van accountmanagement voornamelijk heb opgedaan in de praktijk. Om mezelf verder te ontwikkelen in dit vak heb ik daarom besloten om, naast praktijkervaring, ook de theoretische basiskennis te vergaren.

“De theorie en de ervaren trainer hebben een positief gevoel bij mij achtergelaten.”

Wat heeft je doen besluiten voor een leertraject bij YEARTH Academy te kiezen?

Jeffrey: YEARTH Academy staat al jaren aangeschreven als een toonaangevend leerinstituut. Het programma van de training sloot exact aan op hetgeen waar ik naar op zoek was. Achteraf ben ik erg blij met mijn keuze; de theorie en de ervaren trainer Leo IJzerman hebben een zeer positief gevoel bij mij achtergelaten. Ik heb zeer concrete handvatten meegekregen om dagelijks toe te passen.
Beate: Door de goede recensies over YEARTH Academy. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in de leertrajecten. Het fijne, persoonlijke contact heeft hier absoluut aan bijgedragen.
Jordi: YEARTH Academy is mij aanbevolen door een collega omdat deze organisatie al 6 jaar op rij is verkozen tot Beste Opleider van Nederland. De variatie in het programma en de ervaren trainers uit de praktijk hebben mij doen besluiten om voor YEARTH Academy te kiezen.

Heb je het idee dat je, na het volgen van de training, beter je potentieel weet te benutten?

Jeffrey: Zeker, door de training heb ik handvatten gekregen die ik in het dagelijkse leven, zowel zakelijk als privé, direct kan toepassen. Waarbij communicatie zowel verbaal als non verbaal van cruciaal belang zijn wanneer je een persoon echt wilt begrijpen en verder wilt helpen in zijn of haar ontwikkeling.
Beate: Jazeker, het heeft me heel veel inzichten gegeven. Mijn coachende eigenschappen heb ik kunnen versterken en door de training heb ik besloten om me verder te ontwikkelen als business coach. Ik wil me als coach vooral richten op werkgevers en ondernemingen waar een fusie in aantocht is. Het coachen van de organisatie en de betrokken medewerkers is bij een fusie van onschatbare waarde.
Jordi: Ik heb mijn trainingssessies met Martin Visser als zeer waardevol ervaren. Van de opgedane kennis heb ik diezelfde dagen meteen profijt gehad. Een aantal elementen die bepalend zijn tijdens een salestraject, zoals vraagstellingen en de LSD techniek, heb ik toegepast tijdens mijn werkzaamheden. Om een goed gesprek te voeren en daar het maximale uit te halen is aandachtig luisteren van essentieel belang.

“Door de training heb ik handvatten gekregen die ik nu dagelijks toepas in de praktijk.”

Hoe verwacht je het geleerde in praktijk toe te passen?

Jeffrey: Ik werk dagelijks met mensen en kan daardoor alle zaken die in de training aan bod kwamen, toepassen tijdens mijn werkzaamheden.
Beate: Dat doe ik al! Ik coach mijn klanten en pas de geleerde technieken dagelijks toe in de praktijk; heel waardevol.
Jordi: Door de opgedane theoretische kennis met SWOT- en GAP analyses is het van belang om dit ook door te voeren binnen mijn vakgebied. Een overzicht opstellen van klanten en dit verdelen in bepaalde schalen onder begeleiding van de huidige stand en (toekomst)perspectief bijvoorbeeld. 

Welke andere competenties wil je in de toekomst graag (verder) ontwikkelen?

Jeffrey: Psychologie trekt mij enorm. Het gedrag van mensen en alle invloeden hierop. Dit is een discipline waar ik mezelf verder in wil ontwikkelen.
Beate: Als drukke ondernemer met een gezin is een goede planning cruciaal. Het waken voor een goede balans tussen werk en privé is dan ook een uitdaging. Timemanagement is een onderdeel dat ik graag beter in de vingers wil hebben. Dit zal me helpen bij de groei van mijn onderneming en natuurlijk bijdragen aan mijn eigen groei en balans.
Jordi: De volgende competentie die ik graag verder wil ontwikkelen is Leiderschap. De reden hiervoor is dat ik dit een belangrijke rol vind binnen het ondernemerschap. Mijn ambitie is om in de nabije toekomst een eigen onderneming te starten, waarvoor ik dit een essentieel element vindt.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Jeffrey: Allereerst als een gezellige vader en vriend. Daarnaast zie ik mezelf als leidinggevende die in staat is om mensen echt te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.
Beate: Vooruitkijken blijft altijd lastig en in mijn ogen ook een risico. Welke doelen ga ik stellen en wat als blijkt dat ze niet haalbaar zijn? Dan voelt het wellicht als falen. Hopelijk heb ik ZeelVis-IT dan uitgebouwd in een succesvolle onderneming met een leuk team. Het bedrijf staat nog altijd voor wat ik ben en waarin mijn normen en waarden nog steeds onderdeel zijn van het dagelijkse werk. Een goede werk en privé balans en ruimte voor leuke dingen, daar ga ik nu al elke dag voor en hopelijk mag ik dit ook blijven doen!
Jordi: In ieder geval wil ik voor mijn dertigste een eigen onderneming op zetten, waarbij ik me nog steeds bezig houd met recruitment en accountmanagement. Daarnaast wil ik mijn netwerk uitbreiden met waardevolle contacten die mij mogelijk in deze weg kunnen ondersteunen.

Ter afsluiting; wat is je favoriete quote?

Jeffrey: If you do what you always did, you will get what you always got.
Beate: Luctor et Emergo. Woonachtig in Twente blijf ik van binnen toch een Zeeuwse meisje en passend bij de weg die ik heb gevolgd om te mogen zijn waar ik vandaag de dag ben!
Jordi: Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen. 

Gerelateerde trainingen

Verandermanagement in 4 maanden

Veranderen is eerder regel dan uitzondering. Hoogstwaarschijnlijk zit ook jouw organisatie in een veranderproces. Het succesvol sturen van veranderprocessen vergt de nodige kennis en leiderschap. Onderzoek toont aan dat het merendeel (71%) van de verandertrajecten...

Verandermanagement in 4 maanden

Verandermanagement in 4 maanden

Volgende startdatum: 4 juni
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Psychologie voor Managers in 4 maanden

Leidinggeven aan hedendaagse professionals vraagt een sterk inzicht in hun gedrag; je medewerkers verschillen in doen, denken, voelen en handelen. Een belangrijke uitdaging hierbij is te achterhalen wat hun persoonlijke drijfveren zijn om hen op deze...

Psychologie voor Managers in 4 maanden

Psychologie voor Managers in 4 maanden

Volgende startdatum: 4 juni
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

Professioneel Accountmanagement in 4 maanden

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een groep klanten binnen de organisatie. Met deze groep klanten onderhoud je een nauw contact en bouw je aan een succesvolle samenwerking. Om dit te kunnen doen, dien je...

Professioneel Accountmanagement in 4 maanden

Professioneel Accountmanagement in 4 maanden

Volgende startdatum: 4 juni
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer

High Performance Leadership

Teams en organisaties opereren normaliter onder een gezonde druk. Als leidinggevende maak je daarbij continu de afweging wat je mensen aankunnen. De dagelijkse praktijk leert dat mensen werkdruk ook kunnen ervaren als werklast, met alle...

High Performance Leadership

High Performance Leadership

Volgende startdatum: 4 juni
Locatie: 56 locaties
Aantal dagen: 4
Deelnameprijs: € 1.995,-
Lees meer